Oud-leden vierden zaterdagmiddag het 70-jarig bestaan van de scouting mee. Aanwezig waren ook Jan Brinkerink en Gerrit Hoitink (beiden met rode trui) en de baron in het geruite jasje. Foto: PR Scouting Ruurlo.
Oud-leden vierden zaterdagmiddag het 70-jarig bestaan van de scouting mee. Aanwezig waren ook Jan Brinkerink en Gerrit Hoitink (beiden met rode trui) en de baron in het geruite jasje. Foto: PR Scouting Ruurlo. Foto:

Scouting Ruurlo zeventig jaar jong

RUURLO - 'Scouting Ruurlo, 70 jaar jong', met die woorden opende Pieter Corée, voorzitter van het bestuur van Scouting Ruurlo, afgelopen zaterdagavond 10 december de bijeenkomst met oud-leden. Leuk detail was dat er ook twee oud-leden aanwezig waren, die bij de oprichting van padvindersgroep 'Roderlo' lid waren, Jan Brinkerink en Gerrit Hoitink. Beiden inmiddels in de tachtig. Zij waren zij naar de viering van het 14e lustrum gekomen. Roderlo, de oude naam van Ruurlo, was de naam die aan de groep werd gegeven toen deze in 1946 werd opgericht. Vier jaar later, in 1950, gaf de toenmalige baron Van Heeckeren van Kell de groep toestemming om zijn naam te dragen en werd hij beschermheer. Die rol is overgegaan op zijn zoon, die afgelopen zaterdagavond ook een van de gasten was.

Zaterdagmiddag was er een grote spelshow voor de huidige jeugdleden. Daarin werden onder andere 'Wie is de snelste', 'Het grote letterspel', 'reuzenjenga' en andere leuke spellen gespeeld. Tussendoor konden ze hun eigen nieuwe dasring van een brandstempel voorzien. Ter gelegenheid van het zeventigarig bestaan is Scouting Ruurlo namelijk overgegaan op een eigen dasring in plaats van de standaard dasring van Scouting Nederland. Op de nieuwe dasring is de hazewindhond uit het wapen van Ruurlo gestempeld. De windhond als wapenfiguur voor Ruurlo is afgeleid van het wapen van het geslacht Roderlo dat voor de 15e eeuw het kasteel Ruurlo bewoonde.

Zaterdagavond waren dus de oud-leden uitgenodigd. Ook voor hen was er een grote spelshow met spellen op deze leeftijdscategorieën afgestemd. Want naast de leden uit het begin waren er ook diverse leden uit de decennia daarna aanwezig. Met een man of vijfendertig werd het een gezellige avond, waarbij veel herinneringen werden opgehaald. Als aandenken kregen zij een houten schijfje met de hazewindhond daarin gebrand mee.

Gedurende de hele dag was er een expositie met foto's en filmpjes uit de afgelopen jaren. Daaronder een digitale presentatie van foto's van de groep uit de vijftiger en zestiger jaren. Met de feestavond sloot Scouting Ruurlo het lustrumjaar af.

Meer informatie over de Scoutinggroep staat op de website en Facebook.


www.scoutingruurlo.nl, www.facebook.com/scoutingruurlo


Oud-leden vierden zaterdagmiddag het 70-jarig bestaan van de scouting mee. Foto: PR Scouting Ruurlo.