Jong Gelre Ruurlo op de planken. Foto: PR
Jong Gelre Ruurlo op de planken. Foto: PR Foto:

Jong Gelre Ruurlo blikt terug op een geslaagde revue

RUURLO- Afgelopen weekend was het dan zover en mochten spelers, bouwers, dansers en zangers hun kwaliteiten tentoon stellen tijdens de zelfgeschreven revue 'Onderzoek "bij" geloof'.

Gwen Meerbeek, Stien Klein Kranenbarg en Merijn Weenk hebben 'de pen' over genomen en hebben met zijn drieën een leuk stuk weten te schrijven. Dit is alles onder toeziend oog van Mark Freriks, als oud schrijver heeft hij het drietal ondersteund.
Niet alleen nieuwe schrijvers, maar eigenlijk was er op alle gebieden nieuwe aanwas. De nieuwe enthousiastelingen werden op sleeptouw genomen door de ervaren mensen. Door de ervaring konden onder andere scène-overgangen ingevuld worden door improvisatie en werden kleine foutjes relatief snel opgevangen. Met elkaar is de groep zover gekomen dat er een goede voorstelling is neergezet.
"Het is mooi om in deze tijd een groep nieuwe mensen hecht te zien worden gedurende de oefenperiode van september tot aan afgelopen weekend. Zeker in een steeds samenleving die steeds individualistischer wordt een mooie ontwikkeling. Daarnaast niet onbelangrijk; een groep mensen met veel potentieel. Een mooie bijkomstigheid voor de komende jaren", aldus een woordvoerder van de Jong Gelre.
W. ten Schapper (Mark Freriks) speelde een van de hoofdrollen tijdens de revue en heeft dit weer op magnifieke wijze neergezet. De professor die van alles in het werk heeft gezet om te zorgen dat de familie Meijer in allerlei bijzondere situaties terecht kwam: lijmlagen van postzegels aangepast, bijzondere toevoegingen aan een cake of het drinken van de pastoor niets was hem te gek af. Dit alles maakte dat de familie in diverse hilarische situaties terecht kwam.
De toneelscenes werden afgewisseld door de dansgroep onder leiding van Floor van Zijtveld en twee prachtig klinkende zangeressen Ellis Sportel en Miranda Klein Ovink. Ook hier dus een verandering die uiteindelijk heel erg goed binnen het geheel paste. "Een geslaagd weekend met enthousiaste mensen waarmee we de komende jaren weer kunnen bouwen en groeien", was de conclusie van de groep.