Gouden medaille voor judoka Naomi Loffeld. Foto: PR
Gouden medaille voor judoka Naomi Loffeld. Foto: PR

ACHTERHOEK/RUURLO - Zaterdag 3 en zondag 4 december was Nippon Judo Achterhoek te vinden op het Frans Odijk Judotoernooi in Wijk bij Duurstede. Meer dan vijfhonderd judoka's streden hier mee om de prijzen.

Nippon Judo Achterhoek was met elf judoka's aanwezig waarvan er negen in de prijzen vielen. Zaterdag 3 december mocht Isabelle Enklaar (Lochem) bij de meisjes -12 jaar het goud mee naar huis nemen. Op zondag 4 december was het de beurt aan de -15 en -18 jarigen. Onder leiding van de coaches Antoinette Hennink en Ricardo Chirco ging het goud ging naar de judoka's: Hieke Bielderman (Vorden), Jonna Groot Zevert (Groenlo), Katja Kuznetsova (Lichtenvoorde), Naomi Loffeld (Ruurlo), Ilsa Beeftink (Zelhem) en Annemijn Salomons (Hengelo Gld). Zilver was er voor Luuk van Nieuwland (Hengelo Gld). Gerben ten Have (Ruurlo) en Nila Meulman (Barchem) vielen helaas net buiten de prijzen.


Tweede wandeling WSV DOS Barchem Winterserie 2016-2017

Barchem – De eerste wandeling uit een serie van vijf wandelingen uit de Winterserie 2016-2017 van de Barchemse Wandelsportvereniging Door Oefening Sterk (DOS) is in november van start gegaan met maar liefst 749 wandelaars.

Door Jan Hendriksen

De tweede wandeling uit de serie vindt zondag 18 december plaats. Startlocatie is Hotel Woodbrooke aan de Woodbrookerweg in Barchem.
Tijdens deze wandeltocht zullen de klanken van de midwinterhoornblazers uit Lochem te horen zijn en ook zal de folkloristische dansgroep Wiej Schotst Vedan uit Barchem hun medewerking verlenen.
Men kan kiezen uit vier verschillende wandelafstanden: 25, 15, 10 en 6 kilometer. Voor de vijfentwintig kilometer kan men tussen 9.00 en 10.00 van start gaan, voor de vijftien kilometer tussen 9.00 en 11.00 uur en voor de tien en zes kilometer tussen 10.00 en 12.00 uur.
Leden van wandelbond betalen € 2,50 en niet-leden € 3.50 per tocht. (zonder herinnering). Een herinnering kost € 1,50 per stuk. Leden van WSV DOS betalen geen inschrijfgeld. De drie andere wandelingen uit de Winterserie 2016-2017 vinden zondag 15 januari, 12 februari en 19 maart plaats. Startlocatie zijn dan respectievelijk Camping De Heksenlaak in Barchem, Bospark De Bremstruik in Ruurlo en Camping Reusterman in Barchem.

Voor meer informatie: www.wsvdosbarchem.nl of Betty Tijink na 18.00 uur: tel 0573 256123.


Boeldag bij De Hoeksteen

Barchem/Ruurlo – De kerkenraad van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem is een voorlopige koopovereenkomst voor kerkelijk centrum De Hoeksteen in Barchem overeengekomen. Eind september werd het kerkelijk centrum onttrokken van de erediensten van de kerkgemeenschap.

Door Jan Hendriksen

De definitieve overdracht staat gepland op 9 januari 2017. Wie de koper/of nieuwe gebruiker van De Hoeksteen is wil het College van Kerkrentmeesters nog niet kenbaar maken niet nadat eerst het definitieve koopcontract is ondertekend.

Er staan en hangen echter nog heel veel spullen in De Hoeksteen die niet bij de verkoop horen. Om alles op tijd te verwijderen en een passende bestemming te geven organiseert de projectgroep voor het onttrekken van de kerkelijk centrum aan de erediensten op zaterdag 17 december van 10.00 tot 13.00 uur een boeldag in samenwerking met het College van Kerkrentmeesters. Iedereen die belangstelling heeft voor spullen uit De Hoeksteen is van harte welkom. De kerkrentmeesters hebben aan een aantal zaken een prijskaartje gehangen. Voor andere spullen geldt een ter plekke te bepalen prijs of gift.
De opbrengst zal ten goede komen aan de nieuwe inrichting van de Dorpskerk in Ruurlo. De boeldag is tevens de laatste actie van de projectgroep. Na deze dag wordt de projectgroep van haar taak ontslagen.


Kerstviering Vrouwen van Nu Ruurlo

Ruurlo – De kerstviering van de Vrouwen van Nu Ruurlo vindt op dinsdagavond 20 december in zaal De Keizerskroon plaats.

Ook dit jaar verzorgen de eigen leden met het lezen van gedichten, een kerstspel van de toneelgroep en kerstliedjes van het kerstkoor weer de gehele avond. Koffie/thee met wat lekkers en een hapje en een drankje zullen natuurlijk niet ontbreken. De kerstviering begint om 19.30 uur. De zaal is om 19.00 uur open.