Marja Beltman kreeg een oorkonde en een erepenning met draaginsigne. Foto: PR
Marja Beltman kreeg een oorkonde en een erepenning met draaginsigne. Foto: PR Foto:

Marja Beltman geëerd bij afscheid OVG

Bijna dertig jaar in bestuur Oranje Verenging

GEESTEREN - Oranje vereniging Geesteren vierde op vrijdag 25 november de feestavond voor de vele commissieleden die zich vol enthousiasme ingezet hadden om het Oranjefeest 2016 weer tot een zeer geslaagd feest te maken. Traditiegetrouw neemt het bestuur dan ook afscheid van leden. Dat waren dit jaar de heren Wim Krukerink, Bennie Pasman, Gerrit Heuvelink en Jopie Kloosterboer. De voorzitter, Jan Wiegers, had voor iedereen een persoonlijk woord.

Daarna werd afscheid genomen van bestuurslid Marja Beltman- Saaltink. Tot haar grote verrassing werd zij door de secretaris van de Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen in Nederland toegesproken. Uit handen van de heer Ruud van der Linden ontving zij, naast een oorkonde ook een erepenning en draaginsigne voor haar langdurige en grote inzet als bestuurslid van de Oranje Vereniging Geesteren.

Sinds 1987 is Marja Beltman lid van het bestuur van de Oranje Vereniging Geesteren (OVG). Samen met Gerrie Klein Kranenbarg werden zij de eerste dames in het bestuur, dat daarvoor alleen door mannen gedomineerd werd. Als bestuurslid was Marja niet alleen betrokken bij de werkzaamheden rondom het 2-jaarlijkse Oranjefeest, maar ook bij de organisatie van Koninginnedag. Ook was zij actief bij de viering van 'Geesteren 1000'. Zij is met name druk geweest met het tot stand komen van het boekwerk. Vele uren gingen daar in zitten. Daarnaast was maakte ze deel uit van het secretariaat voor het opgeven van de (mini)playback, de optochten, de sportwedstrijden en was zij de uitvinder van het draaiboek en werkschema voor het Oranjefeest. Marja was een echte 'spin in het web', die het bestuur, na bijna 30 jaar (helaas) verlaten heeft. Een gebeurtenis die niet onopgemerkt is gebleven.

Marja Beltman kreeg een oorkonde en een erepenning en draaginsigne. Foto: PR