Midwinterhoornblazers bliezen her en der langs de wandelroutes hun sonore geluid de omgeving in. Foto: Jan Hendriksen
Midwinterhoornblazers bliezen her en der langs de wandelroutes hun sonore geluid de omgeving in. Foto: Jan Hendriksen

Midwinterhoorns en folkloredansers tijdens winterwandeling

Barchem – De tweede wandeling uit de serie van vijf winterwandelingen van de Barchemse wandelsportvereniging DOS was een pittige maar mooie wandeling. Vooral het eerste gedeelte kende diverse flinke klimmetjes richting de top van de Lochemseberg die 48 meter boven NAP ligt.

Door Jan Hendriksen

Tijdens de wandeling passeerden de wandelaars diverse midwinterhoornblazers van midwinterhoorgroepen uit Lochem en Ruurlo. Enkele wandelaars van de in totaal 695 deelnemers vonden dat het sonore geluid van de hoornblazers tijdens de wandeling te weinig hoorbaar was. Op de rustlocatie bij de familie Welbergen aan de Schoneveldsdijk verzorgde de folkloristische dansgroep Wiej Schotst Vedan uit Barchem enkele optredens. Door de 'vrouwleu' en 'mansleu' van Wiej Schotst Vedan werden spontaan een aantal wandelaars 'ten dans gevraagd'.

De deelnemers hadden zoals gebruikelijk de keus uit vier afstanden: zes, tien, vijftien en vijfentwintig kilometer. Het gros van de deelnemers koos vanaf de startlocatie bij Hotel Woodbrooke voor een van de drie langste afstanden. De volgende wandeling uit de winterserie vindt zondag 15 januari plaats. Startlocatie is dan De Heksenlaak in Zwiep.


Gezellige kerstmiddag Zonnebloem

Ruurlo – Zonnebloem Ruurlo sloot afgelopen zondag het jaar af met een gezellige kerstmiddag in gemeentecentrum De Sprankel. Er werd samen een aantal bekende kerstliedjes gezongen onder begeleiding van een gitarist. Daarnaast trad het koor Schouder aan Schouder op en er werd door de gasten uit volle borst mee gezongen. Na de pauze vertelde Aaltje Megelink een kerstverhaal over een verboden liefde wat uiteindelijk toch goed afliep. Na het gezamenlijk zingen van 'Stille nacht, Heilige nacht' was er koffie met kerststol. Hierna ging een ieder tevreden naar huis met een kleine kerstattentie. Het volgende evenement is de nieuwjaarsreceptie op 14 januari waar alle gasten weer van harte welkom. Deze zal in het teken staan van het 40-jarig jubileum van de Zonnebloem afdeling Ruurlo.


Uitslagen kaartclub VOO Ruurlo

Ruurlo – Winnaars van de zevende speelronde van kaartclub Vereniging Openbaar Onderwijs waren vorige week bij het klaverjassen W. Eggert en N. de Wilde bij het kruisjassen H Kuenen en E. Kuenen. De competitie wordt voortgezet op donderdag 5 januari in zaal De Tapperij. Aanvang kruisjassen 19.30 uur en klaverjassen 20.00 uur. Er wordt één keer per veertien dagen gekaart in De Tapperij of bij De Keizerskroon. Tussenstanden: Klaverjassen: 1. W. Eggert en N. de Wilde 34265 punten; 2. G. Rijkenbarg en A. Kerkwijk 33889 punten; 3. W. Straver en J.H. Alfing 32627 punten. Kruisjassen: 1. H. Kuenen en E. Kuenen 25571 punten; 2 .J. Ligtenbarg en G.J. Bosman; 25564 punten; 2.H. Schutte en W. Schutte 25377 punten.

Tijdens de gezellige middag trad het koor Schouder aan Schouder op. Foto: PR