Dirk-Jan Huntelaar en Joke Pot Klumper. Foto: PR
Dirk-Jan Huntelaar en Joke Pot Klumper. Foto: PR Foto: Foto: PR

Thema-avond over de kringloop van plastic

EIBERGEN - IVN en KNNV Oost-Achterhoek verzorgen in onderlinge samenwerking een thema-avond over de plastic kringloop, op woensdagavond 13 januari in De Huve, Grotestraat 52 in Eibergen van 20.00 uur tot 22.00 uur. De toegang is gratis. Koffie moet wel betaald worden.

De spreker, Eric Mol, is verantwoordelijk voor het afval- en grondstoffenbeleid in de gemeente Bronckhorst. Deze thema-avond komt hij vertellen over diverse afvalkringlopen, met name over die van plastics, en probeert de kringloop ook visueel duidelijk te maken.

Is afval scheiden nuttig en belangrijk? Wat wordt er daarna mee gedaan? Is dat positief of slecht voor het milieu? Wat kan ik er zelf aan bijdragen? Op die vragen krijgen aanwezigen antwoord.

Inlichtingen over deze thema-avond bij Hans Berndsen 0545-477222 (na 12.00 uur).


Sportclub Neede trots op vijf kampioenen

NEEDE - Nu de najaarscompetitie is afgelopen kan men bij Sportclub Neede kort terugblikken. Maar liefst 5 kampioenen heeft de club mogen huldigen de laatste weken. In willekeurige volgorde: E2 kampioen 4e klasse, E1 kampioen 1e klasse, G1 kampioen 2e klasse, Meisjes E1 kampioen 2e klasse en Meisjes C1 kampioen 1e klasse.

"Een prestatie van formaat waar we allemaal erg trots op zijn! Nogmaals via deze weg aan alle spelers, trainers en begeleiders van harte proficiat met dit behaalde resultaat. Hopelijk kunnen wij met zijn allen deze mooie lijn doorzetten en in de komende voorjaarscompetitie weer vele kampioenen begroeten", aldus het bestuur van de club.


Opening kunstgrasveld SP.Rekken

REKKEN - Het afgelopen jaar is er veel werk verzet maar het resultaat mag er zijn en afgelopen zaterdagavond 19 december was het dan zover en werd om 20.30 uur het kunstgrasveld officieel geopend door Dirk-jan Huntelaar en Joke-Pot Klumper. Na het doorknippen van het lint speelden de acht beste stemmen-wervers een partijtje 4 tegen 4 op de mooie kunstgrasmat. Namens de Commissie bedankte Waldo Rhebergen de vele mensen die afgelopen jaar hebben meegeholpen om het kunstgrasveld in Rekken te kunnen realiseren. De commissie van het kunstgrasveld bestaande uit Mark Roossink, Waldo Rhebergen, Bjorn Barts, Marc Blaauboer en Wouter Rexwinkel kan dan ook zeer tevreden terugkijken op afgelopen jaar waarin er veel acties op touw moesten worden gezet om winnaar te worden van de Klaas-jan Huntelaar Foundation en daarna de realisatie van het veld. Hoogtepunt was de bekendmaking eind april van de Klaas-jan Huntelaar foundation dat Sp. Rekken als winnaar was gekozen. Op 31 mei werd de cheque door Klaas-jan Huntelaar uitgereikt op het KJH-toernooi in Arnhem met daarbij de opmerking dat de jury unaniem voor het project van Sp. Rekken had gekozen.


25 jaar Villa Bonbini

NEEDE - Kindercentrum Villa Bonbini in Neede bestaat 25 jaar. Daarom wordt er feest gevierd van 18 tot en met 21 januari. Tijdens deze feestweek zijn er allerlei leuke activiteiten, themafeesten en worden er lekkere dingen gemaakt. Ook worden er drie theatervoorstellingen aangeboden. Bij de BSO is het thema circus en de theatervoorstelling sluit daar prachtig op aan. Voor de allerkleinsten (van 0-4 jaar) komt theatervoorstelling 'We krijgen een Geitje' naar het Kindercentrum en ook de 4 tot 7 en 7 tot 13-jarigen krijgen een eigen voorstelling bij buitenschoolse opvang te zien.

Dirk-Jan Huntelaar en Joke Pot Klumper. Foto: PR