Chris Olbach (links) en Henri Karnebeek werden geïnterviewd door Loes Klein Gunnewijk behaalde vorig jaar een derde plaats op het NK ploegen met paarden. Foto: Jan Hendriksen.
Chris Olbach (links) en Henri Karnebeek werden geïnterviewd door Loes Klein Gunnewijk behaalde vorig jaar een derde plaats op het NK ploegen met paarden. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Berkellandse kampioenen schitteren op kampioensbal

Borculo - Tijdens het kampioensbal op donderdag 11 februari zijn de Berkellandse kampioenen van 2015 in het gemeentehuis in het zonnetje gezet.

Door Jan Hendriksen

Tussen al die tientallen kampioenen talloze jonge sporters zoals de trampoline springers Yasmin Fisser, Marieke Winters, Esmee Wolters en Michelle van der Horst van de Ruurlose gymnastiekvereniging RGV en de jeugdige klootschieters broer en zus Patrick en Suzan Zieverink van klootschietvereniging 't Broek uit Ruurlo. Maar ook kampioenen die al wat op leeftijd zijn en een niet alledaagse 'sport' beoefenen. Zoals de 78-jarige Chris Olbach uit Noordijk. Hij veroverde vorig jaar de tweede plaats op het nationale kampioenschap ploegen met paarden in het Groningse Veendam.
Chris Olbach werd tijdens de huldiging evenals alle andere kampioenen geïnterviewd door oud wielrenster Loes Klein Gunnewijk en door burgemeester Joost van Oostrum en wethouder Han Boer gehuldigd. En dat leverde op bepaalde momenten leuke anekdotes op. Vaktermen als 'rondgaand', 'diepgaand en 'wentelploeg' leverde tijdens de huldiging van Olbach voor een leek de nodige vraagtekens op. Henri Karnebeek (58) uit Rekken werd op datzelfde NK ploegen met paarden derde en behaalde tevens en derde plaats tijdens de Europese kampioenschappen. Alle gehuldigde kampioenen behaalden op een Nederlands, Europees of een Wereldkampioenschap in 2015 een eerste, tweede of derde plaats. De kampioenen kregen bloemen en een koeltas. Voor een overzicht van alle Berkellandse gehuldigde kampioenen: zie de gemeentelijke pagina BerkelBericht van deze week in Achterhoek Nieuws Berkelland en/of de website www.gemeenteberkelland.nl.


Goud voor Rachel Nijbroek

BELTRUM - Tijdens de 1/8 finale gooide de 15-jarige Achterhoekse turnster Rachel Nijbroek, uitkomend voor Penta Winterswijk in de 1e divisie junioren, wederom hoge ogen. Ze ging en haalde een eerste plek. Ze plaatste zich voor de kwartfinale van het NK, in maart.