De heer en mevrouw Roerdinkholder.
De heer en mevrouw Roerdinkholder. Foto:

Wonen Op de Bleek

EIBERGEN - De nieuwe woonwijk Op de Bleek in Eibergen, gesitueerd op het terrein van de voormalige Koninklijke Textiel Veredelingsindustrie, is volop in ontwikkeling. Inmiddels zijn er al meer dan 80 van de 230 woningen gerealiseerd. Om dit fraaie plan op een wat andere manier in de schijnwerpers te zetten, verschijnen er in samenwerking met projectontwikkelaar en bouwer Ter Steege Bouw Vastgoed uit Rijssen drie specials rondom de wijk. Dit is de tweede in de serie, waarin we nieuwe bewoners van de wijk aan het woord laten. In maart verschijnt de derde special.

Door Rob Weeber

Afgelopen januari hebben de heer en mevrouw Roerdinkholder uit Amsterdam hun nieuwe patiowoning aan de Ververij betrokken. Dit type woning, genaamd Beekzicht, is in het noordelijke gedeelte van de wijk gesitueerd en grenst aan de Ramsbeek. Wat direct opvalt bij aankomst is de zonnige, rode baksteen die fraai met de groene omgeving contrasteert zonder een storend element te vormen.

Binnen is de woning ruim en modern afgewerkt, waarbij er zowel een badkamer als slaapkamer op de begane grond aanwezig is.

De keuze om op latere leeftijd, hij is 72 en zij 69 jaar, vanuit Amsterdam naar de Achterhoek te verhuizen lijkt bijzonder, zeker als je daar een appartement hebt waar alles gelijkvloers is. In de grote stad bovendien heb je alles binnen handbereik. Maar eigenlijk wilden het echtpaar al langer weg uit de grote stad, weg van de drukte en benauwdheid, weg van de parkeerproblematiek en de onmogelijkheid om vanuit de huiskamer even naar buiten te lopen.
Toen de eigen woning verkocht was, gingen ze op zoek.
Even leek het nog Drenthe te worden toen ze hun oog op een woning in Nooitgedacht hadden laten vallen. Maar deze bleek al verkocht te zijn en ze zochten verder totdat ze in Eibergen terecht kwamen. Toevallig de streek waar ze veel familie hebben wonen en die ze geregeld voor een familiedag bezochten.

Inmiddels voelen ze zich in de korte tijd dat ze hier wonen al helemaal thuis, niet in de laatste plaats door de wijze waarop Ter Steege hen heeft bijgestaan bij de afwerking van hun huis. "Toen we de makelaar bezochten, was het huis al gebouwd", aldus mevrouw Roerdinkholder. "Maar zodra we de handtekening gezet hadden, kregen we bezoek van Yvette Jaarsveld van Ter Steege. Zij heeft ons vanaf dat moment bijgestaan op een zeer positieve wijze, iets dat je in het westen niet ziet. Op een gegeven moment zijn we met de Vereniging Eigen Huis het gehele huis nagelopen en hebben het lijstje met bevindingen aan Ter Steege voorgelegd.
De volgende dag stonden er diverse mensen op de stoep die de puntjes direct verhielpen. Zelfs toen we later dachten een gaslucht te ruiken, heeft het installatiebedrijf De Leeuw uit Rijssen, die in de wijk aan het werk was, het eigen werk onderbroken om ons te helpen. Deze service geeft je een positief gevoel en versterkt je in je mening dat je het juiste huis hebt gekocht."


Lees verder op pagina 23