Van links naar rechts:Marjon, Enneke en Jet tijdens Triomfi Amore op het Classic WM-concert van afgelopen oktober. Foto Marinus ter Horst
Van links naar rechts:Marjon, Enneke en Jet tijdens Triomfi Amore op het Classic WM-concert van afgelopen oktober. Foto Marinus ter Horst Foto: Verona Westera

Regiokoor Classic WM zingt in Oude Calixtus Groenlo

BERKELLAND - Het gemengd koor Classic WM, dat afgelopen december het Winterconcert van muziekvereniging Excelsior in de oude Mattheüskerk in Eibergen opluisterde, voert zaterdag 27 februari een groot opera- en operetteconcert uit in de Oude Calixtus aan de Mattelierstraat in Groenlo. Hieraan werken vijftig leden uit de hele regio mee, uit onder andere Eibergen, Rekken, Borculo, Lichtenvoorde en Winterswijk. Solistische medewerking verlenen de sopraan Marjon Westerdiep en alt Jet van den Bos uit Eibergen. Zij zingen, samen met de sopraan Enneke Klomps uit Winterswijk, het vrolijke nummer Triomfi Amore uit de opera Orfeo e Euridice van Gluck. Marjon zingt bovendien solo Habanera uit de opera Carmen van Bizet. Koor en solisten worden begeleid door de pianiste Cathelijne Maat uit Arnhem. Muzikale leiding heeft Emile Engel uit Lichtenvoorde.

Aan Classic WM in Concert werkt tevens het Winterswijks Koperkwartet mee met Hugo Klein Severt (hoorn), Han Verheijen en Gerald Roerdinkholder (trompet) en Matthijs ter Woord (trombone). Zij begeleiden Verdi's Triomfmars en Jerusalem. En treden als kwartet twee keer op. Op het programma staan naast prachtige koorwerken van Verdi, ook werken van bijvoorbeeld Mozart, Mascagni, Rossini, Donizetti en Lehár. Solistische medewerking verlenen het genoemde trio Marijke ten Kate, Henk van Duinen, Ronald Eggink en Martin Hogenkamp. De bijpassende achtergrondbeelden van André te Hennepe en Léon Wijkamp verhogen de sfeer. Na afloop kan men nog nagenieten met een drankje en hapje.
Het concert in de Oude Calixtus begint om 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Kaartverkoop: VVV-kantoren in Groenlo en Winterswijk, schoenmodewinkel Oxener Winterswijk en 's avonds aan de zaal. Entree is 15 euro inclusief een programma.


www.classicwm.nl


Excursie naar Armeens Apostolische Kerk in Almelo

NEEDE - Zaterdag 20 februari brengt een groep geïnteresseerden van de Protestantse Kerk in Neede een bezoek aan de Armeens Apostolische kerk in Almelo . Er wordt een rondleiding verzorgd en informatie gegeven over de liturgie in de Armeense kerk. Ook gaan deelnemers naar het naastliggende monument ter gedachtenis aan de Armeense genocide.

De excursie start om 13.30 en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Vertrek bij Diekgraven om 12.45 uur. Deelname is gratis.

In deze tijd waarin veel Syriërs in Nederland een veilig heenkomen zoeken, is het goed iets meer te begrijpen van hun beleving en achtergrond. De Armeense Kerk heeft veel groei en veranderingen meegemaakt gedurende haar meer dan 1700-jarige bestaan. De Armeens Apostolische Kerk is een zelfstandig christelijke kerkgenootschap.
Volgens historische geschriften werd het christendom in Armenië al in de tweede helft van de eerste eeuw door twee discipelen van Jezus Christus gepreekt, namelijk, Sint Thaddeus (Johannes 14:22-24) en Sint Bartholomeus (Johannes 1:43-51). Gedurende de eerste drie eeuwen was het christendom in Armenië een verborgen religie onder zware vervolging. Sinds de 5e eeuw behoort de Armeens Apostolische Kerk tot de Oriëntaals-orthodoxe Kerken. De Armeense spiritualiteit is sterk bepaald door het lijden. Jezus' dood en verrijzenis worden met de collectieve ervaring van lijden verweven in de Armeense gebeden en religieuze liederen. De liturgische taal is klassiek Armeens. Het Genocidemonument in Almelo is een monument ter gedachtenis aan de Armeense genocide tussen 1915 en 1917 in het voormalige Ottomaanse Rijk.
Opgave bij Bea Ligtenbarg, via bealigtenbarg@kpnmail.nl, tel: 0545-286884, liefst na 18.00 uur of via het algemene e-mailadres van I&O: inspiratie-ontmoeting@pkn-neede.nl. Vervoer is met personenauto's. Bij de opgave graag vermelden of mee mee kan rijden met de auto.


Kruisjassen Kaartclub Half-weg

Voor-Beltrum -Na vier getelde kruisjasavonden bij kaartclub Half-weg staan in de tussenstand de gebroeders Overkamp met 18230 punten op de eerste plaats. Op de tweede plaats met 18110 punten staan Jan Storteler met zijn maat Bennie Leuvekamp. De derde plaats in deze tussenstand is voor de gebroeders Rots met 17890 punten. Op de vierde plaats het koppel uit Ruurlo de heren Gerard Wassink en Bennie te Winkel met 17670 punten.

De vijfde kaartavond kruisjassen is met een overwinning voor de heren Jan Woertman en Jan Heutink met 4990 punten, de tweede prijs was voor Jan Stoteler en Bennie Leuvekamp met 4770 punten. De derde plaats was er voor voor twee dames N. te Winkel en M. Groote Haar met 4590 pt. De poedelprijs met 3690 punten voor Theo te Walvaart en Gerda Wopereis. De laatste kruisjasavond van dit seizoen is op 10 maart. Belangstellenden kunnen hieraan mee doen. Twintigen start op donderdag 25 februari. De avonden beginnen om 20.00 uur, de zaal is vanaf 19.30 uur geopend.
Er zijn vleesschotels te winnen zowel bij het kaarten als de loterij. De opbrengst is bestemd voor een goed doel in de regio.Voor inlichtingen, b.arink@live.nl of 06 - 10834324.