Old Ni-js speelt in de Koeienstal. Foto: PR
Old Ni-js speelt in de Koeienstal. Foto: PR Foto:

Adviesbureau Roenhorst: financieel advies op maat

REGIO - Adviesbureau Roenhorst is gevestigd aan de Anholtseweg 48d in Dinxperlo en is actief op drie gebieden, namelijk: administratie, advies en arbeidsrecht. Het specialisme is vooral grensarbeid, waar het gaat om arbeidsrecht en belastingaangiftes. Klanten kunnen met al hun vragen terecht bij Roenhorst, waarbij een eerste adviesgesprek gratis is.

Adviesbureau Roenhorst verzorgt de administratie van bedrijven, vanuit haar kantoor of desgewenst binnen het bedrijf waarvan de administratie wordt verzorgd. Boekhouding, jaarrekening en loonadministratie kan Roenhorst gedeeltelijk of geheel overnemen. Voor de belastingaangifte, btw-aangifte, bezwaarschriften en alle andere vragen rondom de belastingen in Nederland en Duitsland kan men er terecht.
Wie van plan is een bedrijf op te richten of een doorstart te maken in Nederland of Duitsland, kan er ook terecht. Door contacten met de Kamer van Koophandel, notaris, bank, en diverse andere specialisten kan adviesbureau Roenhorst begeleiden gedurende het hele proces. Ook vraagstukken rond arbeidsrecht of de uitzendkrachten behandelt Roenhorst als (flex)loonspecialist, en zo worden vragen als 'Bent u er zeker van dat de rechten en plichten van u en uw medewerkers geheel benut zijn?'of 'Komt het uitzendbureau waarmee u werkt alle afspraken na?' beantwoord.
Adviesbureau Roenhorst is specialist in grensarbeid en sinds 2011 geregistreerd in het Beroepsregister van de Steuerberaterkammer Düsseldorf. Het bureau beschikt over kennis van de Duitse en Engelse taal om ook met buitenlandse werknemers te kunnen communiceren. Door kennis, kunde, ervaring en persoonlijke aandacht levert Roenhorst een kwalitatieve optimale prestatie. Voor de teruggaaf van belastingen kan men denken aan bijvoorbeeld betaald onderhoud voor kind of vrouw, de hypotheekrenteaftrek bij een eigen huis en bepaalde ziektekosten aftrekbaar zijn. Ook hulp bij het invullen van Nederlandse en Duitse formulieren, zoals aanvragen van zorgtoeslag, kinderbijslag of aanvragen van de SVB, behoort tot de mogelijkheden. Adviesbureau Roenhorst is gevestigd aan de Anholtseweg 48d in Dinxperlo. Telefonisch is het bedrijf bereikbaar op tel. 0315-656565 en per e-mail info@adviesbureauroenhorst.nl.


www.adviesbureauroenhorst.nl, www.derhollandsteuerberater.de


Steun voor kandidatuur Special Olympics

REGIO - Like de Facebook-pagina van de Special Olympics Achterhoek om als regio de draagkracht voor het evenement (Special Olympics 2018 in Nederland) te tonen. De Achterhoekse organisatie die de editie van 2018 van deze 'speciale Spelen' voor sporters met een verstandelijke beperking naar deze streek wil halen, hoopt op brede steun. 2.000 sporters en hun 1.000 begeleiders zullen naar verwachting hun opwachting maken.

Begin dit jaar werd het bidbook aangeboden aan Special Olympics Nederland, waarmee het plan voor het groots opgezette internationale sportevenement in de Achterhoek werd gepresenteerd. Clémence Ross was het die het bidbook overhandigde; Achttien sporten op diverse Achterhoekse sportaccommodaties. Ross is niet de enige bekende Achterhoeker die zich als ambassadeur verbond aan het evenement; Ook mensen als Guus Hiddink, Klaas-Jan Huntelaar en Bennie Jolink steunen de Achterhoekse kandidatuur. De enige tegenkandidaat is overigens Den Haag. Begin juli dit jaar wordt bekend of het Den Haag of de Achterhoek wordt.


www.specialolym, picsachterhoek2018.nl, facebook.com/Special-Olympics-Achterhoek, Twitter: @NSO2018


Old Ni-js in de Koeienstal

EIBERGEN/HOLTERHOEK - Nu de band Normaal is gestopt gaan bassist Wilm ter Horst en gitarist Freddy Jolij door met hun band Old Ni-js. Op zaterdag 23 april speelt deze band in de Koeienstal aan de Vredenseweg in Eibergen. Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij café Overkamp/ Camping de Goede Hoop. In het voorprogramma staat die avond de band de Kisjeskearls. De zaal is vanaf 20.00 uur open. Bezoekers die van ver komen, kunnen overnachten op Camping de Goede Hoop. Hiervoor moet dan tijdig een plek gereserveerd worden. Dat kan via de website.


www.degoedehoop.nl