Wolinkbos-opa omakleinkindwandeling. Foto: Ton Rothengatte
Wolinkbos-opa omakleinkindwandeling. Foto: Ton Rothengatte Foto:

Routekaart hulp bij ontwikkeling kinderen

REGIO -Voor ouders, huisartsen, kinderartsen en wijkteams is het niet altijd duidelijk waar zij terecht kunnen als er vragen zijn over de ontwikkeling van het jonge kind van 0 tot 4 jaar. De organisaties Sensire/Yunio, MEE/Integrale Vroeghulp, Lindenhout en Zozijn hebben de handen ineen geslagen en hiervoor een routekaart ontwikkeld. De routekaart is een hulpmiddel bij het zoeken naar passende zorg en begeleiding bij ontwikkelings- en gedragsproblemen bij jonge kinderen.

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn of haar manier, maar soms valt een kind op door een tekort aan vaardigheden of door zijn gedrag. Als een kind zich anders of langzamer ontwikkelt in vergelijking met andere kinderen, is het begrijpelijk dat ouders zich zorgen maken. Het is belangrijk dat hun kind met een (mogelijke) ontwikkelingsachterstand zo vroeg mogelijk goede zorg krijgt en dat de ouders ondersteund worden om de juiste beslissingen voor hun kind te nemen. Signalen thuis, maar ook op school of van de kinderopvang kunnen aanleiding zijn om hulp in te zetten. Door tijdig in te springen kunnen problemen, ook op latere leeftijd, mogelijk worden voorkomen. Ouders en professionals weten vaak niet goed waar ze het beste met hun vragen kunnen aankloppen.

De routekaart
Om meer duidelijkheid te geven waar ouders en professionals terecht kunnen is de routekaart en bijlage ontwikkeld. Op de routekaart staan verschillende instanties waar naar verwezen kan worden.
De routekaart is op te vragen via de e-mail: jeugdhulp@zozijn.nl of telefonisch via 06 - 10897262.


Oproep voor deelname aan project dialectkoor

Ruurlo – Er is in Ruurlo gelegenheid om deel te nemen aan een project dialectkoor. Op 17 zondag april is er namelijk een dialectdienst in de Ruurlose Dorpskerk waaraan het projectkoor haar medewerking verleent. En wil je ook meezingen, kom dan donderdagavond 25 februari naar de Dorpskerk om van 19.30 tot 21.00 uur samen te oefenen onder leiding van dirigent Gerrie van der Horst. Ook het nummer van Claudia de Breij 'Mag ik dan bij jou' klinkt prachtig in het dialect en staat dan ook op het programma. Een ieder is dan ook van harte welkom.


Colonel Hammmonds Four bij HCR Prinsen

HAARLO - Zaterdag 27 februari speelt de bekende countryband Colonel Hammmonds Four bij HCR Prinsen in Haarlo. De band speelt authentieke countrymuziek. Het is dansbare muziek voor de liefhebbers, maar ook luistermuziek. Aanvang 20.00 uur. Inlichtingen via tel. 06-3078160.


Opa-oma-kleinkindwandeling door Wolinkbos

HAARLO – Haal de kinderen weg achter de computer of tablet, want het is tijd voor een frisse neus. De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen verzorgt op woensdag 24 februari een opa oma kleinkindwandeling door het Wolinkbos tussen Borculo en Eibergen.

Hij vertelt onderweg allerlei leuke weetjes over de natuur en hij geeft de kinderen een paar opdrachtjes. Zo komen ze spelenderwijs meer over dit gebied te weten. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Start: 14.00 uur op de parkeerplaats bij Hotel Prinsen, Eibergseweg 13 in Haarlo. Duur: 2 à 2,5 uur. Deelname kost € 5 per persoon, kinderen 4 tot en met 12 jaar € 2,50. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Harry Wisselink, tel. 06-10161291 of Wim de Vries, tel. 06-17320363.

Wolinkbos-opa omakleinkindwandeling. Foto: Ton Rothengatte