Harm vermist in Eibergen
Harm vermist in Eibergen Foto: Verona Westera

Vermiste en gevonden huisdieren in Berkelland

BERKELLAND - Op de Rekkenseweg in Rekken is een zwart/witte ongecastreerde kater gevonden, hij heeft een wit vlekje onder de neus, een witte borst en buik en witte voetjes. Op de Niekerkweg is een cypers/bruinrode poes gevonden, ze is volwassen.

Borculo: Op de Barchemseweg is een volledige witte kater gevonden, hij is fors van postuur en ongecastreerd.

Eibergen: In de Goudsbloemstraat wordt kater Harm vermist, hij is lichtrood met wit, heeft wit in het snuitje, voor witte voetjes, een witte borst en witte buik, is gechipt, gecastreerd en anderhalf jaar oud. Aan de Stokkersweg is een cypers/rood met witte kater gevonden, hij is gecastreerd, heeft een witte borst en witte voetjes voor.

Voor informatie kan men contact opnemen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of mailen naar achterhoek@amivedi.com.


'Werk is de beste manier om aan een baan te komen'

EIBERGEN – Kringloopbedrijf Aktief is PSO-gecertificeerd (Prestatieladder Socialer Ondernemen). De PSO-cijfers over 2015 zijn net bekend geworden. In de periode 2010 tot en met 2015 zijn bij Aktief 520 mensen uitgestroomd. Daarvan zijn 231 uitgestroomd naar werk of opleiding. Dit is 44%.

De PSO is een meetinstrument dat inzicht geeft in de kwaliteit van het sociaal ondernemerschap. Er wordt gekeken in welke mate bedrijven mensen duurzaam aan het werk te krijgen. Het gaat om werkzoekenden vanuit een SW-bedrijf, uitkeringsgerechtigden met een Wet Werk en Bijstand of andere gemeentelijke uitkering, WAO en Wajong.

Voor deze groep mensen geldt dat tijdelijk werken bij Aktief vaak de enige mogelijkheid is om weer aan een baan te komen. Ze leren bij het bedrijf de noodzakelijke arbeidsvaardigheden en een bedrijf neemt eerder iemand aan die werkt dan iemand die al langere tijd werkeloos thuis zit.

De mens achter de cijfers
Uiteraard is het in de eerste plaats de verdienste van de mensen zelf dat men vaak na jarenlang aan de zijlijn te hebben gestaan de uitkeringssituatie verlaat en weer actief deelneemt aan het arbeidsproces. Echter zonder de goederen van de inwoners uit de Achterhoek en de samenwerking met de gemeenten zou dit succes niet mogelijk zijn. Enkele portretten deze werknemers staan op de site van Aktief.


www.aktiefonline.nl


Naamgeving plein in Eibergen

'Achterhoek begonnen in Eibergen?'

Vervolg voorpagina

Het is 350 jaar geleden dat Sluijter de dichtregels 'Waer yemand duysend vreugden soek, Mijn vreugd is in dees' achterhoek' het licht deed zien. Het zijn wellicht de beroemdste dichtregels van de in Neede geboren (1627) en latere Eibergse predikant-dichter (1653-1673) Willem Sluiter. Het is te Vaarwerks overtuiging dat Sluijter met de 'achterhoek' zijn plekje bij de haard in zijn woonhuis, aan de huidige Hagemanstraat, bedoelde. Voor zijn lezers stond het echter in de loop der jaren steeds meer synoniem voor de Graafschap Zutphen, het ten oosten van de IJssel gelegen deel van de provincie Gelderland. Sluiters 'achterhoek' werd daarmee onze huidige Achterhoek. Bennie te Vaarwerk: "Als Sluiters achterhoek al verbonden kan worden met de geografische Achterhoek dan is dat eerder ondanks hem, dan dankzij hem. Maar met een beetje goede wil zou je dus ook (achteraf) kunnen zeggen dat de Achterhoek is begonnen in Eibergen!"


Netwerk- wandeling rond Leemputten

BERKELLAND - Werkcafé Berkelland houdt op woensdag 30 maart een netwerkwandeling rondom de Leemputten.

De route is 6 tot 7 kilometer lang en voert de deelnemers langs het natuurgebied de Leemputten. Tijdens de wandeling is er gelegenheid om met andere werkzoekenden contacten te leggen en om ervaringen uit te wisselen op sollicitatiegebied. Onderzoek heeft uitgewezen, dat 70% van de vacatures worden vervuld door het netwerken. Start is om 9.00 uur bij Leemland, Koerboom 7, in Groenlo. Consumpties zijn voor eigen rekening. Aanmelden voor dinsdag 29 maart via wcb.sportenbewegen@gmail.com.

Kater gevonden in Rekken.
Op de Niekerkweg is een poes gevonden.