Het servicecenter van Obbink in Lichtenvoorde. Foto: PR
Het servicecenter van Obbink in Lichtenvoorde. Foto: PR Foto: PR Obbink

Obbink BV beste elektronica-retailer

LICHTENVOORDE - Obbink BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de consumentenelektronicabranche. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering. 'Obbink weet haar uitgebreide kennis van elektronica en witgoed uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid', aldus het juryrapport.

Obbink BV is formeel opgericht in 1993, maar vindt haar oorsprong al in 1934 met de opening van een eerste winkel in Winterswijk. In de loop der tijd is de onderneming flink uitgebreid en heeft zij, vanaf het eind van de jaren zestig, stapsgewijs een aantal vestigingen in de directe omgeving geopend. Op dit moment voert het bedrijf 6 winkelvestigingen door de hele Achterhoek: in Aalten, Borculo, Eibergen, Lichtenvoorde, Ruurlo en nog altijd Winterswijk. Obbink telt circa 90 medewerkers.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Obbink BV een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. "Innovatie is het sleutelwoord bij Obbink, want zij is continu bezig haar producten en diensten te verbeteren en zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de klant. De onderneming staat bekend als een betrouwbare, meedenkende partner die klanten uitstekend weet te adviseren over de aanschaf van elektronica en witgoed."

De jury prijst met name haar eigen service- en reparatiedienst. Op het Obbink Service Center staan 20 monteurs met jarenlange ervaring klaar om problemen met aangekochte apparaten te verhelpen. Naast algemene technische productkennis heeft ieder een specialisatie in witgoed (drogers, vaatwassers, wasmachines), computers (laptops, desktops, netwerken), telecom, klein huishoudelijk, audio of video. Zelfs als de klant het apparaat elders gekocht heeft, kan men toch voor reparatie bij Obbink terecht.

"De grote kracht van Obbink is haar grote klant- en servicegerichtheid", stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. "In een tijd waarin steeds meer winkels kopje onder gaan en niet kunnen opboksen tegen de webshops van nu, weet Obbink zich te handhaven door een meer dan uitstekende service te verlenen. De klanten vriendelijk bejegenen, ze van uitstekend advies voorzien, behulpzaam zijn bij problemen of klachten, eventueel defecte apparatuur snel en vakkundig repareren door eigen, geschoolde technici en monteurs en eventueel een leenapparaat ter beschikking stellen – het zijn allemaal zaken die Obbink met succes toepast en daarmee een trouwe schare klanten aan zich weet te binden."


Geslaagde onderlinge wedstrijd Molenruiters

REKKEN - Woensdag 30 maart in Haaksbergen heeft Carolien Kroekenstoel een derde prijs gewonnen in het B springen met haar paard Forte. Zondag 3 april hebben de Molenruiters uit Rekken een onderlinge wedstrijd gehouden. Dit gaat elk jaar in samenwerking met de Berkelruiters uit Eibergen. Het was een geslaagde dag. De winnaars zijn: Springen pony's: B springen categorie B/C 1e prijs voor Jacco de Graaf met zijn pony Amigo. L springen categorie B/C 1e prijs naar Hannes Vredenberg gegaan met zijn pony Sep. B springen categorie D/E 1e prijs voor Britt Ribbels met haar pony Roos. L springen categorie D/E gedeelde 1e plaats voor Femke te Woerd met Marcus en Suzan de Graaf met Greg Grove Lad. Springen paarden: B springen 1e prijs voor Geert Rexwinkel met Connie en 2e prijs was voor Chantal Leusink met Flugel. L springen 1e prijs voor Elise Kroekenstoel met Zarybelle en gedeelde 2e waren Suzan Karnebeek met Wodan en Moniek Kroekenstoel met Wonder-T. Dressuur pony's: B dressuur categorie A/BC is de 1e prijs voor Jacco de Graaf met Amigo, 2e prijs is voor Mayke Leusink met haar pony Heurby. B dressuur categorie D/E is de 1e prijs gehaald door Marike de Graaf met Unet en de 2e prijs is door Dorine Vredenberg gewonnen met Ame-doula. Dressuur Paarden: B dressuur 1e prijs voor Annemarie Kroekenstoel met Gadget en de 2e prijs was voor Carolien Kroekenstoel met Forte. L dressuur 1e prijs voor Lotte Beusink met Laos. M dressuur 1e prijs voor Diane Willemsen met Ucy.