De mensen van de Zonnebloemafdeling Eibergen overhandigen het eerst lot aan de burgemeester. Foto: PR Zonnebloem
De mensen van de Zonnebloemafdeling Eibergen overhandigen het eerst lot aan de burgemeester. Foto: PR Zonnebloem Foto: Verona Westera

Burgemeester Van Oostrum neemt eerste lot Zonnebloem in ontvangst

EIBERGEN - Deze keer viel de eer te beurt aan de afdeling Eibergen, die met een delegatie naar het gemeentehuis in Borculo afreisde om het eerste lot in superformaat te overhandigen aan de burgemeester. Hiermee werd het startsein gegeven voor de jaarlijkse loterij, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het werk van de Zonnebloem.

De huis aan huis verkoop vindt in Eibergen plaatsvinden van 27 juni tot en met 11 juli. Maar vanaf deze week zijn de loten al te koop bij de vrijwilligers en via de Zonnebloem website. De loten kosten twee euro per stuk en de hoofdprijs is ook dit jaar € 15.000, maar men maakt ook kans op één van de 5.000 andere geldprijzen. De lotenverkoop is weliswaar een belangrijk deel van de inkomsten voor de vereniging, maar daarnaast timmert de afdeling Eibergen ook behoorlijk aan de weg door allerlei acties op touw te zetten om geld binnen te halen. Met dit geld kunnen onder andere de plannen voor de viering het 50-jarig jubileum op 7 september uitgewerkt worden. De Zonnebloem Eibergen is nu dringend op zoek naar mensen die een paar uurtjes willen vrijmaken voor deze lotenverkoop. Belangstellende kunnen zich melden bij: Cor van der Kolk, tel.: 0545 – 473745 of mailen naar: zonnebloemeibergen@live.nl.