Kater Mega wordt vermist. Foto: PR
Kater Mega wordt vermist. Foto: PR Foto: Verona Westera

Spreekwoordenactie in de Wereldwinkel

EIBERGEN - De Eibergse Wereldwinkel viert dit jaar een jubileum. De winkel is namelijk 20 jaar gehuisvest in het huidige pand aan de J.W. Hagemansstraat 26a.

In het kader van dit jubileum worden door het jaar heen een aantal heel diverse acties gehouden. Op maandag 18 april start een 'spreekwoordenetalage'. In de etalage zitten spreekwoorden 'verstopt'.
Zoek ze op en vul ze met naam en telefoonnummer in op een in de winkel af te halen formulier. Lever het formulier in aan de kassa in de winkel.

In week 17 (25 tot en met 30 april) wordt er een prijs verloot onder de goede oplossingen.

De winnaar krijgt daarover telefonisch bericht en kan de prijs in de winkel afhalen.


Vermiste en gevonden huisdieren

BERKELLAND - In Borculo is in de Korte Molenstraat een donkercypers/grijs gestreepte kat met wit gevonden, de kat heeft een wit snuitje, witte borst en witte poten.

In Eibergen wordt kater Mega vermist vanaf de Kruiskamp. Hij is een gecastreerde kater van 7 jaar oud. Hij is cypers/rood met een wit neusje, witte borst en witte voetjes, Mega heeft ook een soort van overbeet.

Voor informatie kan men contact opnemen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of mailen naar achterhoek@amivedi.com.


Assink eerste en derde bij Vakkanjers

BERKELLAND - Het vmbo-leerlingenteam Flo-Flex van Het Assink lyceum heeft met hun 'urban transporter' de derde prijs gehaald in de landelijke finale van de Junior Vakkanjers. De finale vond plaats op 7 april in Eindhoven.

De enthousiaste leerlingen hebben bovendien de eerste prijs gewonnen met het promoten van hun urban transporter via de media, zoals de krant, Twitter en natuurlijk Facebook.

Sam Geerdink, Nick Kormelink, Gijs Nijenhuis, Rinse Radstaak en Tjerk Wegdam, die samen het team Flo-Flex vormden, hebben hiermee een prachtige prestatie geleverd. De leerlingen gaan allemaal verder in de techniek en kunnen terug kijken op een mooie periode bij Het Assink lyceum.


Uitslagen zaalvoetbal competitie Packlack

BELTRUM - De uitslagen in de zaal voetbalcompetitie Packlack van 1 en 8 april zijn als volgt:

Der Angstgegner - FC Klunt 8-4; Losse Flodders - Alle Remmen Los 2-10; Blow Me Baby - Stark Wark 8-3; Swift Boys - Boskamp 6-3; Loa Moar Lopen - Briketten 4-6; Heubels - Treffers 3-7; KWW'12 Weidebleuters 15-1 WSW - Loofklappers 7-3.

Stand Paklack op 8 april. Punten na 13 speelronden:
KWW'12 39 pnt 2.Treffers 36 pnt 3. Alle Remmen Los 30 pnt 4.Weidebleuters 28 pnt 5 Der Angstgener 24 pnt 6 WSW 23 pnt 7 Losse Flodders 21 pnt 8 en 9 Briketten en FC Klunt 19 pnt 10 en 11 Loofklappers en Boskamp 15 pnt, 12 en 13 Swift Boys en Loa Moar Lopen 11 pnt 14 Stark Wark 9 pnt 15. Blow Me Baby 7 pnt 16. Heubels 5.pnt