Bert de Boer geeft les over kruiden. Foto: Rob Stevens
Bert de Boer geeft les over kruiden. Foto: Rob Stevens Foto: Rob Stevens

Over bloemetjes en bijtjes

NEEDE - Het was een drukte van belang woensdag in de wijkmoestuin 'De Berg' in Neede, pal naast de gymzaal aan de Dumasweg. Leerlingen van de dr. Ariëns Daltonschool waren er druk met het planten en zaaien van diverse koolsoorten, slaplantjes en andijvie.

Door Rob Stevens

Maar ook de zonnebloempitten van de oogst van vorig jaar kregen een plek in de wijkmoestuin, net als kruiden en een wildmengsel zaad van bloemen.
Antoinet Bolster werkt als onderwijzeres aan de Dr. Ariëns Daltonschool. Zij is initiatiefneemster van de moestuin die is voortgekomen uit een eerste project pal naast de school waar aardappels werden gekweekt. Dat was een succes. Dankzij de gemeente en ProWonen kwam als natuurlijk opvolger het veel grotere perceel naast het gymnastieklokaal aan de Dumasweg als plek voor een wijkmoestuin in beeld.
Antoinet vertelt enthousiast over de wijkmoestuin als educatieve plek waar de leerlingen leren over planten, groenten en fruit. Maar wat zij net zo belangrijk vindt, is dat inmiddels ook veel wijkbewoners bij het wel en wee van de moestuin zijn betrokken en er helpen als vrijwilliger. Dat is ook de reden dat ze woensdagochtend een paar bossen bloemen in haar armen heeft. Om deze uit de delen aan betrokken wijkbewoners. Om hen te danken voor hun betrokkenheid bij de moestuin en als opstekertje voor een zieke wijkbewoner. De wijkmoestuin in 'De Berg' wordt in gezamenlijkheid onderhouden door de school, kinderen en hun ouders, grootouders, en wijkbewoners. Chantal is wijkbewoonster en iedere zaterdag in de moestuin te vinden.


Lees verder op pagina 3

Er wordt gezaaid en geplant in de wijkmoestuin. Foto:  Rob Stevens