Te midden van burgemeester Joost van Oostrum de negen Berkellanders die Koninklijk werden onderscheiden. Foto: Jan Hendriksen.
Te midden van burgemeester Joost van Oostrum de negen Berkellanders die Koninklijk werden onderscheiden. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Lintje voor negen Berkellanders

Borculo – Het waren dit jaar alleen maar mannen die onder valse voorwendselen en met verschillende smoezen op de laatste werkdag voor Koningsdag naar het gemeentehuis in Borculo waren gelokt. Daar vond op dinsdag 26 april de jaarlijkse 'lintjesregen' plaats. Negen Berkellanders kregen uit handen van burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Alle negen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau: Geert Besseling (70) uit Rekken, Harry Geverinck (61) uit Beltrum, Bennie te Veluwe (66) uit Beltrum, Jos Stapelbroek (59) uit Neede, Johan Lusink (56) uit Ruurlo, Wiljo Kuenen (56) uit Ruurlo, Frans Hoitink (83) uit Beltrum, Herman Kistemaker (72) uit Borculo en Toon Tankink (65) uit Rekken.

Door Jan Hendriksen

"Dit is een bijzondere bijeenkomst op deze laatste werkdag voor Koningsdag. Een dag waarop in heel Nederland honderden burgers koninklijk worden onderscheiden. Omdat ze al heel veel jaren vrijwilligerswerk doen en op basis van hun activiteiten veel voor de samenleving hebben gedaan", zo zei burgemeester Van Oostrum tijdens zijn welkomstwoord. Op basis van alle activiteiten voor de samenleving konden alle negen gedecoreerden worden gekwalificeerd als 'iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd'. "Gelet op de aard, de duur, de uitstraling en de betekenis van de activiteiten ontvangt men daarom de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau", zo sprak de burgemeester tot iedere gedecoreerde.


Lees verder op pagina 9