Een optreden van Big Band Straight Ahead voor goed doel. Links voor op de foto Frank Douglas. Foto: PR
Een optreden van Big Band Straight Ahead voor goed doel. Links voor op de foto Frank Douglas. Foto: PR Foto: PR

Jazzconcert in 't Spieker voor waterproject

EIBERGEN - Vrijdag 6 mei geeft de Bigband Straight Ahead een jazzconcert in theater 't Spieker in Eibergen. Frank Douglas is lid van Rotaryclub Neede en treedt al 25 jaar op met deze band. Veelal in de regio Deventer-Zutphen op festivals en in zaaltjes. De kaarten voor dit concert kosten 10 euro. Een deel van de opbrengst van de kaartverkoop gaat naar een waterproject in Sri Lanka. Daarvan worden twee waterzuiveringsinstallaties gebouwd.

Het jazz-concert is georganiseerd in het kader van het 60-jarig bestaan van Rotaryclub Neede. In een noordelijke provincie van Sri Lanka, zijn slechts twee bronnen die drinkwater geven dat geen vervuilende en zeer toxische stoffen bevatten. De ander bronnen leiden tot ernstige gezondheidsschade.
Voor veel Sri-Lankezen in deze regio is er geen mogelijkheid om grote afstanden af te leggen om wel schoon en veilig drinkwater te bemachtigen. En geen water drinken is geen optie.
Het doel van het project van Rotary-Neede is nog twee waterzuiverings-installaties in deze regio te bouwen. Daarmee is een bedrag van 34.000 euro gemoeid.

Het jazz-concert is maar één van de projecten die worden gehouden, om het benodigde geld voor de waterzuiveringsinstallaties binnen te krijgen. Diezelfde week is er voor hetzelfde doel ook nog een gesponsorde fietstocht over lange afstand en idem wandeltocht.

Het jazzconcert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn vooraf te koop via frankiedouglas@hotmail.com of tel. 06-17100490.


Come back van de Emaus

Borculo – Zoals reeds aangekondigd op oudejaarsdag 2015 komen de Vrienden van de Emaus met een reünie feest. De Come back van de Emaus is op zaterdag 14 mei bij Buitencentrum Kerkemeijer. De zaal is open om 21.00 uur en de organisatie raad aan om op tijd te komen, want de muziek begint op tijd te spelen. De toegang is gratis.

In 1991 vond de eerste editie van de Emausfuif plaats op Goede Vrijdag. Voor die tijd was het een uitzondering dat er op die dag iets werd georganiseerd en dat hebben de organisatoren van het eerste uur ook geweten. Meteen moesten alle zeilen worden bijgezet om meer ruimte te creëren voor de grote opkomst en om iedereen te kunnen voorzien van een drankje.De eerste editie leidde tot 18 edities onder het motto: Eentje nog!
Van de zaal Kerkemeijer ging het al vrij snel naar een grote tent met een diversiteit aan artiesten en bands, zoals Allicht, The Spitfires, Gert&Hermien, Feeling, Kaliber en Perfect. De Emausfuif kenmerkte zich door een groot 'ons kent ons' gehalte, gezelligheid, ludieke acties (optredens lokale helden, loterijen en verkleedpartijen), waarbij je op uitnodiging van een van de Vrienden van de Emaus welkom was.
In 2008 kwam na 18 jaar een einde aan de Emausfuif. Het bleef bij de Vrienden echter altijd kriebelen om een keer terug te keren naar die gezelligheid van vroeger en te horen hoe het eenieder is vergaan in de afgelopen jaren, daarom wordt er nu een reünie georganiseerd en wel op zaterdag 14 mei 2016.

De Vrienden van de Emaus hebben twee bands geprogrammeerd voor deze avond: Jackfire en de Hakviolen. De eerste band speelt rocknummers en bestaat uit een aantal broers Zieverink, waarvan er één mee heeft gedaan aan de Voice of Germany en menig zaal- en tentoptreden hebben ze inmiddels op hun naam staan, De band Hakviolen speelt voornamelijk de oude nummers van Normaal en AC/DC en weet het publiek in extase te brengen.


Repair Café Eibergen

EIBERGEN - Elke eerste dinsdagochtend van de maand man is het Repair Café aan de Grotestraat 52 in Eibergen open tijdens de inloopochtend waar iedereen welkom is voor een kopje thee of koffie. Het team van het Repair Café is daar dan ook aanwezig om kapotte apparaten zoals koffiezetapparaten of strijkijzers te repareren. Belangstellenden zijn welkom van 10.00 uur tot 11.30 uur.

Onder andere stofzuigers en andere gebruiksartikelen kunnen vaak worden gerepareerd. Televisies kunnen de vrijwilligers niet repareren. Soms heeft men iets aangeschaft maar begrijpt men de gebruiksaanwijzing niet, dan kunnen de vrijwilligers proberen om te helpen. Ook is er een team van dames voor het repareren van kleding of het vermaken van kleding. Zij kunnen ook ritsen vervangen of anderen daarbij helpen. Zij geven ook advies over naaiwerk. Er wordt een minimale onkostenvergoeding gevraag (max. 5 euro). Zo kunnen de kosten gedekt worden van aanschaf van speciaal gereedschap en naaimaterialen etc. Wie iets heeft om te repareren kan mailen naar: repaircafe@dehuve.info. Soms kunnen apparaten niet meer worden gemaakt of zijn te onveilig. Dan adviseren zij om het apparaat bij de kringloop af te geven. Of ze sturen mensen even naar de winkel om een nieuwe stekker te halen en die kunnen zij dan direct vervangen. Wie het ook leuk vindt om klusjes te doen kan zich ook opgeven via het mailadres.