De Oranjerun. Foto: Organisatie Oranjepop.
De Oranjerun. Foto: Organisatie Oranjepop. Foto: Verona Westera

Informatiebijeenkomsten over glasvezel

BERKELLAND - CIF wil starten met de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Berkelland. Om met de aanleg te kunnen beginnen moet 50% van de inwoners vóór 11 juli 2016 een abonnement via glasvezel afnemen. Hiervoor start CIF op 28 april de campagne 'Glasvezel buitenaf'. In totaal gaat het om 3.800 huishoudens en bedrijven. Tijdens informatiebijeenkomsten wordt uitleg gegeven. De avonden zijn gepland op 9 mei, Borculo, Kerkemeijer buitencentrum, Ruurloseweg 51, 19.30 tot 21.30 uur. 10 mei, Eibergen, Zalencentrum De Klok, Grotestraat 84, 19.30 tot 21.30 uur. 11 mei, Noordijk, Zalencentrum Hassink, G.L. Rutgersweg 41, 19.30 tot 21.30 uur. 12 mei, Beltrum, Zaal Spilman, Meester Nelissenstraat 21, 19.30 tot 21.30 uur.

De inwoners kunnen kiezen uit diensten van vijf verschillende aanbieders. Voor consumenten zijn dit Caiway, Fiber en Solcon. Ondernemers kunnen terecht bij de zakelijke dienstenaanbieders CBizz en WeServe. Naast een abonnement bij een dienstaanbieder betalen de bewoners een vastrechtvergoeding van € 9,95 per maand.

Een deze dagen valt een uitnodiging voor de informatieavonden bij de inwoners op de deurmat. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstenaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op het gebied van diensten, kunnen bij hen terecht.


glasvezelbuitenaf.nl


Oranjepop in Neede weer groot succes

NEEDE - Koningsdag 2016 gaat wellicht niet de boeken in als de warmste dag, maar de 9e editie van Oranjepop in Neede maakte een hoop goed voor de vele bezoekers, niet in de laatste plaats door de twee speciaal geregelde verwarmde tenten. Het programma begon met leuke activiteiten voor de kinderen, waaronder de Oranjerun. Daarna was de tweede editie van de Kleurrun aan de beurt en startte de muziek. 's Avonds traden er diverse artiesten op, zoals Baby Face Nelson en rapper Refuze. Een spetterend DJ optreden tenslotte tenslotte Oranjepop 2016 af.


Spullen gezocht voor
fancy fair in Neede

NEEDE - De jaarlijkse fancy fair wordt dit jaar gehouden op 11 juni, rondom de grote kerk in Neede.

De organisatie is daarvoor op zoek naar spullen om te verkopen. Mensen die spullen hebben en deze kwijt willen voor de fancy fair kunnen contact opnemen met Minie ten Hooopen, tel. 0545-291258 of mail mtenhoopen@chello.nl. Er kan dan een afspraak gemaakt worden voor het ophalen van de spullen.


Warming up voor de SKE Kidsrun. Foto: Organisatie Oranjepop