TEZ, Enschede tijdens de demowedstrijd Padel bij TV-Neede. Foto: Rob Weeber
TEZ, Enschede tijdens de demowedstrijd Padel bij TV-Neede. Foto: Rob Weeber Foto: Rob Weeber

Padelbaan TV-Neede feestelijk geopend

NEEDE - Zaterdag 14 mei werd de eerste Achterhoekse Padelbaan bij de TV-Neede officieel in gebruik genomen voor de leden. Na zijn officiƫle toespraak knipte voorzitter Rob Weeber het lint door en kon de demonstratiewedstrijd beginnen. Tennis- en Padelclub TEZ uit Enschede had een demonstratieteam afgevaardigd dat duidelijk liet zien hoe dynamisch deze nieuwe sport is. Daarna was het de beurt aan de aanwezigen om de baan op te gaan en de juiste tactische tips te ontvangen.

Uit de vele positieve reacties mag geconcludeerd worden dat de sport ook in Neede een welkome aanvulling op tennis is. Het spelletje kan snel opgepakt worden en is bovendien voor jong en oud geschikt. De eerste nieuwe leden hebben zich inmiddels gemeld. Hoewel de baan vanaf september ook voor niet-leden geopend wordt, is iedereen tot dan welkom die een keer kennis wil maken met de sport, ook scholen, bedrijven en verenigingen. Stuur je e-mail naar: padel@tv-neede.nl

Kijk ook voor meer informatie op www.tv-neede.nl onder Padel en op Youtube hoe het gespeeld wordt.


Adopteer een afvalbak

BERKELLAND - Uit onderzoek blijkt dat afvalbakken bijdragen aan het tegengaan van zwerfafval. Mits deze op de juiste plekken staan. Gedurende tien weken heeft de gemeente de volheid van afvalbakken gemeten. Wat blijkt? Er zijn er die nauwelijks gebruikt worden en andere staan weer niet op de juiste plek. Er worden daarom 24 bakken verwijderd en andere worden van plek verwisseld.

Door Rob Stevens

Afvalbakken blijven staan op de plekken waar veel mensen samen komen: centrumgebieden, speelplaatsen, sportcomplexen, enzovoorts. In Borculo en omgeving zijn dat er 60. De gemeente betrekt inwoners bij het beheer van de overige afvalbakken. Deze krijgen daarvoor een kleurlabel. Op de website https://gisportal.anteagroup.nl/Html5/BerkellandAdopteren/Mobiel is een kaart te zien met de locaties van afvalbakken in Borculo, Haarlo, Geesteren en Gelselaar. Er zijn er die in ieder geval blijven, de blauwe, en er zijn er die geadopteerd kunnen worden door de omgeving, de oranje. De adoptie begint in Borculo en omstreken. In juni volgen Eibergen, Neede en Ruurlo. Als een afvalbak wordt geadopteerd, dan blijft deze staan. Wordt een afvalbak niet geadopteerd, dan verwijdert de gemeente deze. Adoptie betekent dat de adoptanten de afvalbak ledigen en de omgeving schoonhouden. Men ontvangt dan van de gemeente een grijper, handschoenen en afvalzakken. Uitgangspunt van dit beleid is dat de hoeveelheid zwerfafval in de gemeente in ieder geval niet meer mag worden.

Hoe werkt de adoptie van een afvalbak? Op het kaartje staan groene, rode en blauwe afvalbakken. De oranje bakken op het kaartje kunnen worden geadopteerd. Klik op de betreffende oranje bak om gegevens achter te laten voor adoptie of om een opmerking te plaatsen. De gemeente neemt dan binnen een week contact op met de aanvrager. De blauwe bakken zijn bestaande afvalbakken die blijven staan en kunnen niet geadopteerd worden. De gemeente leegt deze. Groene afvalbakken zijn al geadopteerd. Bewoners van de wijk de Koppel in Borculo hebben inmiddels de eerste zes hondenpoepbakken geadopteerd. De bewoners hebben de locatie voor de afvalbakken aangegeven. De gemeente heeft de afvalbakken geplaatst, de inwoners legen de bakken als deze vol zijn.


Snuffelmarkt bij De Berg

NEEDE - Trefpunt/speeltuin De Berg aan de Bergstraat 63a te Neede, houdt zaterdag 28 mei weer haar maandelijkse boeken en mini-snuffelmarkt van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Tevens kan men dan binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje. In de maanden juni,juli en augustus is er geen markt. De organisatie kan overtollige spulletjes en boeken goed gebruiken.

Afgeven kan na overleg met Peter Johanningmeijer (292462) en Mieneke Cornelese (293029) ook in de vakantie periode.