Deuren Beltrumse kerk open voor belangstellenden

Deuren Beltrumse kerk open voor belangstellenden

Beltrum - Na bijna twee jaar verbouwen, opknappen en renoveren is de Beltrumse kerk klaar voor de toekomst. Op zondag 19 juni zet de kerk de deuren open zodat bezoekers met eigen ogen het resultaat van de grootscheepse verbouwing kunnen bewonderen. "Het is mooi geworden", vindt Harry Geverinck, voorzitter van de locatieraad Beltrum.

De Beltrumse Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming kerk is de afgelopen twee jaar zowel binnen als buiten grondig onder handen genomen. De tuin is opnieuw aangelegd, het parochiecentrum is onder handen genomen, de achterzijde en entree van de kerk is verbouwd en ook het priesterkoor voorin de kerk is flink gerenoveerd. "Het was een enorme klus. Met de verschillende verbouwingen en renovaties zijn we al met al zo'n twee jaar bezig geweest nog los van de vele voorbereidingen en plannenmakerij die er aan vooraf gingen", vertelt Geverinck. Hij is zichtbaar trots op het resultaat. "Door de deuren open te zetten, willen we dat graag aan iedereen laten hoe mooi de Beltrumse kerk is."

Veel vrijwilligerswerk
De kerk heeft een behoorlijke metamorfose ondergaan en kan weer jaren vooruit. Bij de renovatie is de kerk waar mogelijk weer teruggebracht in oorspronkelijke staat. "Om de renovatie financieel binnen de perken te houden, hebben we een beroep kunnen doen op heel veel vrijwilligers. Zonder hen was dit allemaal niet mogelijk geweest. Het laat maar weer zien dat de Beltrumse kerk midden in de samenleving staat", vertelt Geverinck.

Alles is te zien
Met een kerkelijke viering op zondagochtend om 10.30 uur wordt de verbouwing officieel afgesloten. Daarna gaan alle deuren open zodat bezoekers het resultaat met eigen ogen kunnen zien. Behalve de kerk en de tuin kan men ook een kijkje achter de schermen nemen zoals in sacristie en het parochiecentrum. Ook de deuren naar de toren gaan open. Bezoekers kunnen een blik werpen op de gewelven en als ze door de galmgaten heen kijken, zien ze het dorp Beltrum en de ommelanden van bovenaf. Gedurende de open dag is er een doorlopende diapresentatie van de verbouwing en renovatie. De deuren van de kerk staan open tot vier uur.