CdK Clemens Cornielje en burgemeester Joost van Oostrum bij ISK De Steege. Op de achtergrond de DAF 33. Rob Weeber
CdK Clemens Cornielje en burgemeester Joost van Oostrum bij ISK De Steege. Op de achtergrond de DAF 33. Rob Weeber Foto: Rob Weeber

Cornielje bezoekt Berkelland

BERKELLAND - Het gebeurt niet vaak en zeker niet in zo'n grote provincie als Gelderland, maar gemiddeld een keer in de 4 a 5 jaar ontvangt een gemeente haar commissaris van de koning (CdK). De laatste keer dat Clemens Cornielje in Berkelland op bezoek was, dateert uit 2011.

Door Rob Weeber        

Afgelopen woensdag was het de tweede keer. Ludiek aan het bezoek was het gekozen transportmiddel waarmee hij en het college van B en W zichzelf naar de diverse locaties vervoerden. Het betrof hier de oeroude Nederlandse DAF.                 De tour startte bij Hof van Eckberge in Eibergen, waar Cornielje een besloten werklunch met het college van B en W genoot. Daarna ging het gezelschap naar ISK De Steege in Eibergen, de Internationale Schakelklas die les geeft aan alleenstaande minderjarige vluchtelingen (amv's) uit Borculo, Haarlo, Neede, Aalten en Winterswijk. Cornielje werd hartelijk onthaald door onder meer locatiedirecteuren Linette Klein Holkenborg en Ineke Neerhof van de naastgelegen basisschool De Schakel en directeur Ed de Graaf van de ISK en rector Sjef Lommen van het Gerrit Komrij College, licentiehouder van het onderwijs via internationale schakelklassen. Voordat de rondleiding in de klassen zelf van start ging, werd de CdK bijgepraat over de zorgen die er bij de schoolleiding bestaat over onder meer de fluctuaties van de instroom van amv's. Hierdoor is het voor de school onmogelijk om vaste contracten aan te bieden met als gevolg dat er onvoldoende gekwalificeerde leerkrachten op elk gewenst moment zijn. Cornielje beaamde dit spanningsveld tussen kwaliteit en kwantiteit en gaf aan dat deze fluctuerende situatie nog wel even zou aanhouden als gevolg van de pieken en dalen in de instroom in Nederland.


Lees verder op pagina 14