Foto: Rob Weeber
Foto: Rob Weeber Foto: Rob Weeber

Doorkomst ultra run survival in Neede

NEEDE - Afgelopen zondag was de laatste dag in de ultra run survival van Leeuwarden naar Beltrum. Er stonden twee etappes op het programma, een rondje Neede en vervolgens een etappe van Neede naar Beltrum.

Tegen 9.00 uur stond de omgeving vol met geparkeerde campers en busje, waar de lopers de laatste verzorging ontvingen en de niet-lopers van hun welverdiende rust konden genieten. Zaterdagavond was het 24.00 uur voordat iedereen binnen was. Zondagmorgen 6.00 uur stond men weer op na een ongemakkelijke en korte nacht.

Het team van Neede stond in de tussenstand in de middenmoot, een mooie prestatie. Team captain Lars Timmer had zaterdag 4 etappes achter elkaar voor zijn rekening genomen en bekende de man met de hamer te zijn tegengekomen. Verder was het volgens hem een geslaagde run, met vooral een fantastisch parcours door de binnenstad van Zwolle. Alleen de temperatuur van het water was (te) laag.

Om 10.00 uur schoot burgemeester Joost van Oostrum Zeist en Den Bosch, de eerste twee ploegen in de tussenstand het stralende weer in.