De kinderen van de jubilerende kinderopvang kijken uit naar het 'verjaardagsfeest'. Foto: PR
De kinderen van de jubilerende kinderopvang kijken uit naar het 'verjaardagsfeest'. Foto: PR

Vijfentwintig jaar kinderopvang in Rekken

REKKEN - Vijfentwintig jaar geleden opende in Rekken het kinderdagverblijf zijn deuren. Om dit jubileum te vieren is het, zaterdag 1 oktober, feest bij kindercentrum Oqido in Rekken. Het kinderdagverblijf houdt een reünie van 11.00 tot 13.00 uur voor alle kinderen, ouders en collega's die nu of vroeger bij Oqido betrokken waren. Deze dag kan man bijpraten met (oud-)groepsgenoten of collega's om samen leuke herinneringen op te halen. Voor de jongste kinderen is er een springkussen en zij kunnen zich laten schminken. Voor de inwendige mens wordt gezorgd, zo zijn er bijvoorbeeld poffertjes te verkrijgen. Belangstellenden zijn welkom bij Kindercentrum Oqido aan de Den Borgweg 2 in Rekken tussen 11.00 en 13.00 uur.

De Rekkense kinderopvang is gestart in oktober 1991, naast de Van Ouwenaller Vereniging afgekort VOV. Enquêtes onder VOV-personeel en in het dorp Rekken lieten destijds zien dat er voldoende belangstelling was voor een kinderopvang. De openingstijden waren destijds van 7.00 uur tot 18.00 uur, aangepast aan de werktijden van de ouders die om 7.30 uur bij de VOV moesten beginnen.
Er werd gestart met een groep van 3 kinderen. Later groeide dit aantal uit, hierdoor werd er al snel gekeken naar een andere locatie. Het voormalige politiebureau stond leeg en was dicht bij school de Weaverskamp en de peuterspeelzaal aan de Lindevoort. Na een verbouwing werd er in december 1995 verhuisd naar het voormalig politiebureau. Ook kwam toen de vraag naar buitenschoolse opvang en zo konden deze kinderen om 15.15 uur bij school opgehaald worden.
In 1997 werd er gefuseerd met de kinderopvang in Eibergen en werd het Stichting Kinderopvang Eibergen – Rekken (SKER). In november 2004 werd er nog een keer verhuisd, naar de brede school aan de Den Borgweg. Samen met de basisschool, de peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang in één gebouw.
De kinderopvang fuseerde met Stichting peuterspeelzalen DHG, en kreeg per januari 2010 een nieuwe naam: 'Oqido'. In juli 2014 is Oqido overgenomen door Kinderdomein Enschede, de naam Oqido is blijven bestaan.

Belangstellenden zijn welkom bij Kindercentrum Oqido aan de Den Borgweg 2 in Rekken tussen 11.00 en 13.00 uur.