groepsfoto uit 1965 met leden van de Needse Motor Club  Bron: archief NMC
groepsfoto uit 1965 met leden van de Needse Motor Club  Bron: archief NMC Foto:

Expositie 60 jaar Needse Motor Club

NEEDE - Zaterdag 8 oktober is dé jubileumdag van de Needse Motor Club (NMC). Deze jubileumdag zal in het teken staan van de opening van de expositie '60 jaar Needse Motor Club'.

Om 14.00 uur is de opening door Arend Ooink (80 jaar). Hij is meer dan 50 jaar lid van NMC. Een ieder is van harte welkom om de opening bij te wonen en een kijkje te nemen in de Oale Smederieje. Op de openingsdag zullen rondom de smederij diverse oude motoren staan te pronken en te ronken. Enthousiaste leden van de motorclub zijn zaterdag 8 oktober aanwezig om vragen te beantwoorden en uitleg te geven over deze prachtige exemplaren.
In de Oale Smederieje geeft de tentoonstelling een prachtig beeld van deze club. In de afgelopen 60 jaar is er veel veranderd. Door onder andere fotomateriaal uit vervlogen tijden wordt de bezoeker meegenomen naar zestig jaar jaar motorsport in Neede. Mooie herinneringen aan de toertochten, oriënteringsritten en betrouwbaarheidsritten komen weer boven. NMC blijft een actieve vereniging met een stabiel ledenaantal van rond de 150. Voor de gratis tourritten is nog steeds ruime belangstelling. En het uitwisselen van gesprekken over techniek is een geliefd onderwerp onder de leden van de Needse Motor Club.
60 jaar Needse Motor Club is tot en met zaterdag 20 november te bekijken.
De openingstijden van de Oale Smederieje, Borculoseweg 4 in Neede zijn op woensdag van 14.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 14.00 – 16.30 uur. Toegang is gratis.


www.needsemotorclub.nl


Oudste koeien in de prijzen op fokveedag

EIBERGEN - De fokveedag Oost-Gelderland vond zaterdag 24 september onder prachtige weersomstandigheden plaats. Ook de koeien stonden er stralend bij en lieten zich van hun beste kant zien. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag, waarbij duurzaamheid ook beloond werd.

Vanaf 6.30 uur was het druk op de wasplaats van terrein De Nieuwe Maat in Eibergen. Bij aanvang van de keuring stonden de koeien dan ook prachtig geknipt en gewassen klaar om beoordeeld te worden door de jury. Koeien worden beoordeeld op basis van lichaamsbouw, vorm en aanhechting van het uier en de soepelheid waarmee zij door de ring lopen. De beste koeien van het ochtendprogramma mochten terugkomen in de kampioenskeuring. De prijzen in de kampioenskeuring werden mooi verdeeld, waarbij de maatschap Te Brummelstroete-Grevers-te Selle uit Winterswijk-Huppel het meest succesvol was met drie kampioenen. Kampioenstitels bij roodbont vaarzen was voor Henry ten Have (Harreveld), middenklasse voor Wim van Eerden (Aalten) en bij de oude koeien voor de familie Uenk-Luiten (Aalten). Bij zwartbont behaalde de familie Te Selle (Winterswijk-Ratum) de kampioenstitel bij de vaarzen en waren de titels in de middenklasse en bij de oude koeien voor de Mts. Te Brummelstroete-Grevers-te Selle. Duurzaamheid werd deze dag ook beloond met reservekampioenschappen voor Paulien 564 van Mts. Groot-Wassink uit Rekken en Grete 52 van Mts. Te Brummelstroete-Grevers-te Selle. Beide koeien produceerden in hun leven al 142.500 kg respectievelijk 135.000 kg melk en zien er daarbij nog uitstekend uit.
Naast de individuele koeienkeuring werden er door de inzenders ook bedrijfsgroepen (vier koeien) samengesteld. Uniformiteit en kwaliteit zijn hierbij de belangrijkste criteria. De prijzen hiervoor gingen naar de maatschap Ordelman uit Gelselaar (roodbont) en Mts. Te Brummelstroete-Grevers-te Selle (zwartbont).