Leerlingen van Het Sterrenpalet op de laadplank tijdens de verkeersles. Foto: PR Sterrenpalet
Leerlingen van Het Sterrenpalet op de laadplank tijdens de verkeersles. Foto: PR Sterrenpalet

Leerlingen Sterrenpalet krijgen les over dode hoek

EIBERGEN - Op maandag 26 september hebben groep 7 en 8 van basisschool Het Sterrenpalet in Eibergen een dode hoekles gevolgd. Met het lesprogramma Veilig op Weg leerden de kinderen wat ze het beste kunnen doen als ze een vrachtauto, bus of landbouwvoertuig op straat tegenkomen.

Dankzij de inzet van DHL Hengelo en de verkeersouders van Veilig Verkeer Nederland op deze school, kregen de kinderen een leuke les over de dode hoek en andere zaken waar bestuurders van grote voertuigen mee te maken hebben.

Verschillende maatregelen, zoals spiegels en camera’s op grote voertuigen, maken de dode hoek kleiner, maar lossen het probleem niet helemaal op. Daarom is voorlichting letterlijk van levensbelang, vooral aan de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: kinderen.

Veilig op Weg is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland en Transport en Logistiek Nederland (TLN) en is mede mogelijk gemaakt door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland.


Bijeenkomst PCOB Eibergen

EIBERGEN - Het thema van de bijeenkomst van PCOB in Eibergen van 19 oktober is 'Samen weten we meer dan alleen'. Ouderen helpen en adviseren elkaar met Mij & Zorg. De bijeenkomst is in de Huve en start om 14.30 uur. Entree, inclusief koffie of thee, bedraagt 2,50 euro.

Tijdens deze bijeenkomst delen aanwezigen hun ervaringen op het gebied van veranderingen in de zorg. Senioren kunnen elkaar tot steun zijn en kunnen nuttige tips en adviezen delen.

De zorg verandert. En dat is even wennen. Want hoe kiest men nu de best mogelijke zorg? Hoe wil men dat de toekomst eruit ziet, als men waarschijnlijk meer zorg nodig heeft? Wat kan en wil men zelf doen en wat kan door familie, vrienden of buren gedaan worden?

In de bijeenkomst op 19 oktober kunnen aanwezigen in kleine kring ervaringen uitwisselen en elkaar op ideeën brengen. Dit doen ze onder leiding van getrainde PCOB gespreksbegeleiders.


Leerlingen van Het Sterrenpalet op de laadklep tijdens de verkeersles. Foto: PR Sterrenpalet