De laatste loodjes wegen het zwaarst. De eindhindernis in de Needse Hofmaatvijver is een pittige. Het koude water was voor sommige deelnemers funest. 
Foto: Susanne ten Have
De laatste loodjes wegen het zwaarst. De eindhindernis in de Needse Hofmaatvijver is een pittige. Het koude water was voor sommige deelnemers funest. Foto: Susanne ten Have Foto:

Kou extra 'hindernis' tijdens survival Neede

NEEDE - Het was vooral koud tijdens de survivalrun in Neede. Voor het eerst dit najaar vroor het en dat voelden de deelnemers. Ruim 900 atleten verschenen zondag aan de start op voetbalveld 't Haantje.

Door Susanne ten Have

Winnaar op de 18 kilometer is de Belg Simon Mestdagh uit Brugge. Hij kwam als eerste over de finish met een tijd van 2 uur en 13 seconden. Stijn Elferink uit Lichtenvoorde kwam een paar minuten later binnen. Dinant Huurneman uit Meddo werd 'slechts' zesde. Hij is nog niet fit na een virus dat hij opliep tijdens de run in Udenhout (Br). In zijn kielzog finishte Eibergenaar Wilfred Brons als zesde. En bij de dames wist Irma Grootscholten haar concurrenten voor te blijven op de lange afstand.