'Wilde Dag' bij slagerij De Hoeve

REGIO - Het wildseizoen is officieel geopend, en dat betekent dat er ook bij slagerij De Hoeve wild te koop is.

Carolien van De Hoeve vertelt: "Naast dat wij specialist zijn in het produceren en verkopen van kwaliteitsrund- en varkensvlees, zullen wij de komende tijd ons assortiment telkens verder uitbreiden met mooie en lekkere wildproducten. Bij slagerij De Hoeve zijn we groot fan van wild. Niet alleen omdat het heerlijk smaakt, maar ook omdat wild eigenlijk het meest biologische vlees is dat er te vinden is."

De dieren voeden zich met grassen, bladeren, bessen en ander voedsel dat ze in de natuur aantreffen afhankelijk van de seizoenen en hun verplaatsingen. Hierdoor kan de smaak zelfs binnen dezelfde soort verschillen. Daarnaast leven de dieren in de natuur en bewegen volop. Hierdoor is het vlees van wild doorgaans mager, bevat het veel proteïnen en heeft het een uitgesproken smaak.

Op zaterdag 3 december houdt De Hoeve samen met de leverancier van wild, Wolters Poelier, een 'Wilde Dag' bij slagerij de Hoeve. Dan kunnen alle vragen over wild worden gesteld en bovendien geeft Bennie Wolters van Wolters Poelier een demonstratie. Ook over de herkomst van het wild geeft men graag informatie. Uiteraard valt er van alles te proeven.
Belangstellenden zijn op deze 'Wilde Dag' van harte welkom bij Slagerij De Hoeve, Laagte 1, Eibergen.