Sinterklaas bezocht Rekken. Foto: PR
Sinterklaas bezocht Rekken. Foto: PR Foto:

Wandeling en open dag Landgoed 't Hulsevoort

BELTRUM - Liefhebbers van een mooie winterwandeling kunnen op zondag 18 december terecht op landgoed 't Hulsevoort. De afstand van de wandeling is 2 km; daarmee is de tocht zeer geschikt voor gezinnen met kleine kinderen, buggy's, kinderwagens en rolstoelen. Het traject voert door het bos en plantsoen, langs de speelheuvel en het buitenschaakspel naar het paviljoen aan het water. Dat is open en geheel in kerstsfeer.

Als het weer het toelaat, liggen de boten op het water, mooi versierd met kerstgroen. Voor de liefhebber is ook een ritje met de door pony's getrokken koets mogelijk. Vanzelfsprekend is de koets ook volledig in kerstsfeer. Het geheel wordt opgeluisterd door midwinterhoorns die zich op het terrein zullen laten horen. Voor de kinderen is er een mooie puzzeltocht en er zijn prijzen te winnen voor de goede oplossingen. De tocht begint om 15:00 uur en duurt tot 17.00 uur.
Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. De gezellige landgoedwinkel lokt bezoekers met de geur van versgebakken kniepertjes, koffie, thee of warme chocolademelk.
Bezoekers worden daarnaast uitgenodigd om kindercentrum Het Vlinderhofje en de zorgboerderij Kumufit te bezoeken.
Landgoed ´t Hulsevoort is te vinden aan de Bruggertweg 2 in Beltrum.


www.hulsevoort.nl, www.hetvlinderhofje.nl


Leerlingen Assink maken kennis met inburgeraars

Vervolg voorpagina

Ter voorbereiding op de projectdagen gaan de leerlingen van het Assink Lyceum het Taalschool-boek 'Ik denk nu in het Nederlands' lezen. Daarin staan de verhalen van cursisten van de Taalschool, over waar ze vandaan komen en waarom ze naar Nederland zijn gekomen. Doel van de samenwerking is om de middelbare schoolleerlingen en de jongeren en volwassenen van buitenlandse herkomst op een speelse manier kennis te laten maken. De leerlingen, uit 2 vwo, gaan aan de hand foto's en filmpjes een impressie maken van het hele project, die vervolgens zowel in het Taalhuis Eibergen als op de Taalschool (locatie Julianaplein 2 in Doetinchem) tentoongesteld gaan worden.


Sinterklaas met pieten in Rekken aangekomen

REKKEN - Sinterklaas heeft zondag 20 november een bezoek gebracht aan Rekken.

Alle kinderen jong en oud waren al vroeg uit de veren door de spanning. 's Morgens spookte het nog behoorlijk buiten. De wind raasde door de bomen. Gelukkig werd het in de middag beter weer. Rond half 3 stond iedereen, samen met 'meneer Wilco', paraat bij 'de hondjes'. Er werd zelfs al een piet gespot. Met de wind in de rug arriveerde de Goedheiligman met de koets van Henk van Laar. De wind trotserend om zo de kinderen van Rekken te kunnen ontmoeten. Na een rondtocht door Rekken, onder begeleiding van muziekvereniging Crescendo, ging het feest verder bij café Kerkemeijer. Ook kreeg Sinterklaas nog wat serieuze vragen voorgeschoteld . De kinderen en Sinterklaas werden nog getrakteerd op een mooie goochelshow van Tom Krooshof. Na het feest moest de Sinter er weer vandoor en konden de kinderen nog smullen van de pepernoten.