Start sponsorloop allerkleinsten. Foto Rob Stevens
Start sponsorloop allerkleinsten. Foto Rob Stevens Foto:

Straks lekker kliederen met water en zand

EIBERGEN - Tweehonderd kinderen kunnen een hoop lawaai produceren. Dat bleek woensdag bij de start van de werkzaamheden voor de herinrichting van de speelplaats de Ham in de wijk 'Het Simmelink'.

Door Rob Stevens

Leerlingen van de Julianschool en De Schakel schreeuwen massaal 'ja' op de vraag van wethouder Joke Pot of het een mooie speelplaats wordt en of de kinderen zin hebben in de sponsorloop. Vervolgens onthult Pot een bord waarop te zien is hoe de speelplaats eruit komt te zien.

Even daarna geeft Joke Pot het startschot voor de eerste sponsorloop, die van de allerkleinsten. De gemeente heeft het initiatief voor de inrichting van de speelplaats bij de buurt zelf gelegd. Een groot deel van het plan is gefinancierd door de gemeente. Maar plaatselijke ondernemers hebben hun bijdrage geleverd. De sponsorloop moet de laatste 10.000 euro bijeen brengen die nodig is voor de door de buurt gewenste inrichting van de speelplaats.
De speelplaats ligt in een kinderrijke buurt met twee basisscholen. Alle weilanden hadden vroeger veldnamen, net zoals boerderijen namen hadden. Het veld dat op de plek van de speelplaats lag, heette vroeger 'De Ham'. Het is een ruime mooi glooiende groenstrook waar tot voor kort dus speeltoestellen stonden die oud en versleten waren. De wijk heeft de toestellen zelf ontmanteld en verwijderd. In samenwerking met de gemeente heeft een stuurgroep van buurtbewoners een plan gemaakt voor een herinrichting, met nieuwe speeltoestellen, verbeterde paden en veel aandacht voor groen.

Lees verder op pagina 5

Joke Pot onthult het bord bij speelplaats De Ham. Foto: Rob Stevens