Stef van Langen, directeur van Metos: “Het was al langere tijd onze wens om de vestigingen in Amsterdam en Ruurlo samen te voegen. Foto: Jan Hendriksen
Stef van Langen, directeur van Metos: “Het was al langere tijd onze wens om de vestigingen in Amsterdam en Ruurlo samen te voegen. Foto: Jan Hendriksen Foto: Jan Hendriksen

Metos verhuist naar Deventer

Verhuizing kost geen banen

Ruurlo – Grootkeukenspecialist Metos gaat Ruurlo verlaten. Het bedrijf met een nevenvestiging in Amsterdam gaat de twee bestaande vestigingen samenvoegen op een nieuwe locatie op het A1 Bedrijvenpark in Deventer.

Door Jan Hendriksen

De nieuwbouw start in het voorjaar. Dit najaar hoopt men het nieuwe bedrijfspand te betrekken. Metos heeft ruim 110 medewerkers: ongeveer zestig daarvan zijn werkzaam in Ruurlo en de overige medewerkers werken door heel Nederland als service-, installatiemonteur of als vertegenwoordiger.
Het kantoorpersoneel en de productiemedewerkers gaan op de nieuwe locatie, gelegen naast het toekomstige Hotel Van der Valk, werken. Op de kavel van zevenduizend vierkante meter komt een moderne bedrijfshal – voor productie, assemblage en magazijn– met kantoor. Stef van Langen, directeur van Metos: "Het was al langere tijd onze wens om de vestigingen in Amsterdam en Ruurlo samen te voegen. Eén van de eisen aan de nieuwe locatie is een goede bereikbaarheid voor onze klanten en personeel. We hebben voor Deventer gekozen vanwege de centrale ligging aan de A1 en omdat er meerdere steden met goede voorzieningen in de buurt zijn. Daarnaast vinden we de beschikbaarheid van hoger onderwijs belangrijk en de aanwezigheid van veel grote bedrijven. En die zijn in Ruurlo en omgeving niet aanwezig. Het is dan ook lastig om hoog gekwalificeerd technisch personeel te verkrijgen.

Lees verder op pagina 3

Op de kavel van zevenduizend vierkante meter komt in Deventer een moderne bedrijfshal -voor productie, assemblage en magazijn– met kantoor.. Foto: PR.