Eind september werd De Hoeksteen onttrokken van de erediensten van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem. Foto: Jan Hendriksen.
Eind september werd De Hoeksteen onttrokken van de erediensten van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Fysiotherapie Oplaat nieuwe eigenaar van De Hoeksteen

Barchem/Ruurlo – Fysiotherapie Oplaat is de nieuwe eigenaar van het voormalige kerkgebouw De Hoeksteen in Barchem. Sinds 1 juli 2016 maakte de praktijk voor fysiotherapie al gebruik van het pand aan de Beukenlaan 20. Maandag 9 januari werd het officiële koopcontract tussen Wilma Oplaat en het College van Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem ondertekend. Eind september vorig jaar werd het kerkgebouw onttrokken van de eredienst van de Ruurlose/Barchemse kerkgemeenschap. De kerkgemeente kon zich, naast de Dorpskerk in Ruurlo, financieel gezien niet langer twee kerkgebouwen veroorloven.

Door Jan Hendriksen

Vanaf deze week zal de verbouw van De Hoeksteen starten. Het aangezicht zal hetzelfde blijven en enkele oude elementen van het pand zullen teruggehaald worden zoals de ronde raampjes in de nok van het gebouw en de gebinten in de kerkzaal. In het pand komt een ruime oefenzaal met fitness toestellen en er komen meerdere behandelkamers. Aan de achterzijde zal een kleine uitbouw komen met ruimte voor een wachtkamer, kleedkamers en douches. "Het oefenen met toestellen wordt steeds meer gedaan als therapie voor een operatie van bijvoorbeeld een nieuwe knie of heup. Dit heeft als resultaat dat het herstel na een operatie veel sneller gaat. Ook zijn er steeds meer mensen die preventief trainen om zo langer fit te blijven. Dit alles is mogelijk bij Fysiotherapie Oplaat in de vorm van medisch fitness", zo verklaart Wilma Oplaat de aankoop van het voormalige kerkgebouw. De fysiotherapeutische werkzaamheden in Ruurlo van Fysiotherapie Oplaat blijven gewoon doorgaan in het Vitaliteitscentrum. Wilma Oplaat is nog op zoek naar een fitnessondernemer die een fitnesscentrum in De Hoeksteen wil opstarten. De ruimte, kleedkamers en krachtapparatuur zijn al aanwezig en kunnen hiervoor gebruikt worden. Wilma Oplaat, tel. 06-14734789.