Bestuurslid Dineke Vrielink bij de nieuwe buffetkast in de VVV-winkel. Foto: Jan Hendriksen
Bestuurslid Dineke Vrielink bij de nieuwe buffetkast in de VVV-winkel. Foto: Jan Hendriksen

Nieuwe vestiging VVV heeft moderne uitstraling

Ruurlo – Van een klein amateuristisch agentschap bij een plaatselijke kruidenier naar een groot professioneel modern hedendaagse vestiging in een winkel- en appartementencomplex. Zo kan men de onderkomens die de VVV Ruurlo in de afgelopen ruim honderd jaar heeft gehad in een notendop omschrijven.

Door Jan Hendriksen

VVV Ruurlo is vorige week voor de zevende keer in haar geschiedenis verhuisd. Ditmaal maar enkele meters. Men verhuisde namelijk in het winkel- en appartementencomplex De Marke van Kerkplein 18 naar Kerkplein 20. Met de verhuizing is de winkel- en balieoppervlakte ongeveer verdubbeld van 72 naar 146 vierkante meter. De verhuizing is een zeer bewuste keus. "Op deze manier kunnen we ons aan het publiek nog beter presenteren en informeren. Zeker nu dit voorjaar museum MORE haar dependance in Kasteel Huize Ruurlo opent. We hebben de winkel een flinke moderne hedendaagse uitstraling gegeven", zo verklaart bestuurslid Dineke Vrielink van Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo (STAR) die de VVV Ruurlo exploiteert.

Dineke Vrielink doelt met de moderne hedendaagse uitstraling onder meer op een grote tafel waar diverse streekproducten en cadeautjes te vinden zijn en op de fiets in de etalage die de toeristen het gevoel moeten geven dat men gastvrij in Ruurlo wordt ontvangen. Verantwoordelijk voor die moderne hedendaagse uitstraling is naast Dineke Vrielink ook Herbert Leussenkamp uit Neede. Vrielink: "Onze doelstelling is om naast de toeristen nog meer Ruurloërs naar onze winkel te trekken. Zo hebben we nog een breder aanbod van streekproducten (en -pakketten) cadeau's en wenskaarten gecreëerd."

Vijf jaar
De nieuwe vestiging van VVV Ruurlo wordt dit voorjaar officieel geopend. Vijftien dames runnen de vestiging op vrijwillige basis. Dineke Vrielink tenslotte over de verhuizing van de VVV Ruurlo. "De VVV is vaak verhuisd. Maar ik ga er vanuit dat we hier nog jaren blijven zitten." De STAR is voor de nieuwe Ruurlose VVV-locatie een huurovereenkomst van vijf jaar aangegaan met woningcorporatie ProWonen die eigenaar is van het winkel- en woonappartementencomplex De Marke.

Kunstgalerie
Met de verhuizing is de voormalige VVV-locatie inclusief het politiekantoor vrij voor een eventuele huisvesting van een kunstgalerie (109 vierkante meter). Daarover is de STAR in gesprek met Kunstkring Ruurlo (KKR) en Berkelland Art (B-Art) en de Stichting Lochemse Kunstfactor die aangehaakt is bij B-Art. Met de komst van de dependance van het museum wil de STAR namelijk meer kunst in en naar Ruurlo zien te krijgen. Gezien het verwachte aantal bezoekers aan het museum MORE in Ruurlo, naar verwachting 50.000 per jaar, moet het voor kunstenaars toch interessant zijn om de kunstliefhebbers ook de door hen gemaakte schilderijen, beelden onder de aandacht te brengen, denken de initiatiefnemers.

Bestuurslid Dineke Vrielink bij de nieuwe buffetkast in fr VVV winkel. Foto: Jan Hendriksen