Gerrie Visser interviewde de burgemeester uitvoerig tijdens het bezoek in haar appartement. Foto: Erika Klein Kranenbarg.
Gerrie Visser interviewde de burgemeester uitvoerig tijdens het bezoek in haar appartement. Foto: Erika Klein Kranenbarg.

Hartenwens van Gerrie Visser in vervulling

Ruurlo – Gerrie Visser uit Ruurlo beleefde vorige week woensdagmiddag haar ultieme moment. Haar hartenwens om eens een kopje koffie te mogen drinken met burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland in haar woning van De Elfenbank en hem te interviewen, ging in vervulling

Door Jan Hendriksen

Gerrie Visser (45) uit Ruurlo volgt momenteel binnen Stichting De Lichtenvoorde een cursus leren netwerken met als thema 'Die ben ik'. De Lichtenvoorde is een zorgaanbieder in de care-sector van de gezondheidszorg met als belangrijkste doelstelling het verzorgen en begeleiden van mensen met een (licht-verstandelijke, matige of ernstige verstandelijke en/of psychiatrische en/of lichamelijke) beperking. Gerrie woont met alle plezier al drie jaar in de groepswoning van De Elfenbank die in de Achterhoek één van de talloze woonvoorzieningen is van Stichting De Lichtenvoorde. Ze werkt vier dagen in de week bij de sociale werkplaats De Hameland in Lichtenvoorde waar ze inpakwerkzaamheden verricht. In de huiskamer van de de woning/appartementencomplex De Elfenbank dronk de burgemeester eerst samen met Gerrie en haar medebewoners een kopje koffie.
Gerrie Visser had een mailtje naar de burgemeester gestuurd met het verzoek om eens nader met elkaar kennis te maken. En daar reageerde de burgemeester direct positief op. Gerrie volgt de burgemeester ook op Facebook. Na het geanimeerde gesprek met de bewoners ging de burgemeester naar het appartement van Gerrie toe voor een interview. Gerrie legde maar liefst tien vragen aan de burgemeester voor. Ze begon met: "Droomde u altijd al dat u burgemeester wilde worden?" "Ja", luidde het antwoord van Van Oostrum. "Volgens mijn moeder wilde ik al burgemeester worden toen ik zeven jaar oud was." Op de vraag of de burgemeester al eens bij Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima op de koffie is geweest moest Joost ontkennend antwoorden: "Nee, maar ik heb ze wel ontmoet in Rhenen. Willem Alexander moest toen als activiteit zover mogelijk met een wc pot gooien!"
"En heeft u wel eens aan baaldag?" Van Oostrum: "Ja, ik denk dat iedereen wel eens een baaldag heeft." Op de vraag of de burgemeester eens een dagje mee zou willen lopen op de sociale werkplaats waar Gerrie werkt, antwoordde hij dat hem dat een goed plan lijkt. "Dit wordt nog vervolgd", zo liet Gerrie na afloop weten.