Jo An Luijken samen met haar man Thijs Lagendijk in het magazijn. Foto: Jan Hendriksen
Jo An Luijken samen met haar man Thijs Lagendijk in het magazijn. Foto: Jan Hendriksen

Webshop Wolhalla wint 'Naam van het Jaar 2016'

Ruurlo – Webwinkel Wolhalla uit Ruurlo is winnaar geworden van de 'Namespotting Naam van het Jaar 2016'. Jo An Luijken (63) runt, samen met haar man Thijs Lagendijk, de webwinkel in het 'Meistershuus' van de voormalige basisschool aan de Kaperweg in buurtschap Veldhoek. De Ruurlose begon de webwinkel in sokkenwol, kantgarens, boeken en patronen veertien jaar geleden in Warnsveld. In 2008 verhuisde ze met Wolhalla naar de Ruurlose buurtschap.

Door Jan Hendriksen

Jo An Lijken wist niet eens dat zij in de race was voor de uitverkiezing. "Dat is buiten ons omgegaan", zo vertelt ze in haar magazijnruimte. De verkiezing wordt al een aantal jaren georganiseerd. De uiteindelijke winnaar werd gekozen door een jury bestaande uit professionals die zich bezighouden met merken en merknamen. Er waren twintig genomineerden. De naam Wolhalla werd verkozen boven die van schildersbedrijf Kwastarbeiders, Bed & Breakfast Eve Niets Hoeve, pedicure Bel me Teen en cafetaria Patatje Schatje. De naam Wolhalla is bedacht door dochter Marjolein Flick, auteur van bestseller 'Kransen haken' (februari 2016), tijdens een brainstormsessie in de trein op weg naar een stedentrip in Brussel. Jo An: "Eigenlijk komt deze eer dus toe aan mijn dochter Marjolein." De naam Wolhalla werd ingezonden door Octavie Wolters, auteur van debuutroman 'Voorland' (oktober 2016). Jo An Luijken heeft zelf via Uitgeverij Forte drie succesvolle breiboeken en een haakboek op haar naam staan. In de brei- en haakwereld is Wolhalla dan ook al veertien jaar een bekende naam."

Motivatie
De motivatie van de jury voor de winnende naam was dat de meeste genomineerden een woordspeling bevatten. "Vaak is deze slim gevonden en grappig. Maar soms is deze ook wat ver gezocht en gaat de lol er snel van af. Dat is niet het geval met de winnaar Wolhalla. Hier is de woordspeling niet geforceerd maar juist erg relevant en subtiel. Slechts één lettertje is er veranderd. Het resultaat is een grappige naam die vertelt dat het hier gaat om het summum op wol gebied. Een wereld van wol, wol en nog eens wol. Een hele goede naam die precies doet wat het moet doen en ook nog eens goed blijft hangen." De winnende naam werd tijdens het programma Evers Staat Op op Radio 538 bekend gemaakt