Štesti. Foto: PR Štesti
Štesti. Foto: PR Štesti Foto:

Workshop Opstellingen

MISTE - Josien Krosenbrink organiseert een vernieuwde, tweedaagse workshop Opstellingen, die plaatsvindt in haar Centrum Indianenverhalen in Miste en die begeleid wordt door Wilma te Paske.

Op de zaterdagen 18 februari en 4 maart vindt de tweedaagse workshop plaats. Deze twee dagen horen bij elkaar; tijdens de workshop komt iedereen aan de beurt met een eigen vraag.

Opstellingen is een effectieve methode die helderheid geeft over diepliggende vragen en onbewuste processen in iemand en iemands manier van in het leven staan. Wat lang verborgen was, kan dan zichtbaar worden. Men kan zich bevrijden van de verstrengelingen waarin men onbewust in gevangen zit, oude ballast kan worden losgelaten en er komt nieuw perspectief in beeld. Wilma werkt met Opstellingen van het Verlangen. Het verlangen waarvan iemand soms ver van afgedwaald is. Het doel is om weer in contact te komen met de diepste verlangens en met de eigenheid. In deze workshop verbindt de deelnemer zich daarmee en daardoor gaat men zich vrijer voelen om de regie van het leven in eigen handen te nemen.

De krachtige werking van opstellingen is ruimschoots aangetoond: in bedrijven en ook steeds meer in de reguliere gezondheidszorg wordt met opstellingen gewerkt, om stagnerende problemen op te lossen.
De workshop vindt plaats in Miste bij Centrum Indianenverhalen en is inclusief een biologische lunch.
Aanmelden bij Josien Krosenbrink tel 0543 565540 of info@centrumindianenverhalen.nl.


www.wilmatepaske.nl


Open dagen bij ROC

REGIO - Van maandag 30 januari tot en met donderdag 2 februari zijn de jaarlijkse open dagen bij ROC van Twente. Vooral voor vmbo'ers en havisten is dit hét moment om zich, samen met hun ouders/verzorgers, te oriënteren op een beroepsopleiding. Er zijn voorlichtingen en demonstraties en studenten en docenten staan klaar om vragen te beantwoorden. Ook geïnteresseerden voor het voortgezet algemeen volwassenen onderwijs (VAVO) en BBL-opleidingen zijn tijdens de open dagen tussen 15.00 en 21.00 uur van harte welkom.

Geopende locaties: Enschede: maandag 30 januari van 15.00 tot 21.00 uur: Van Galenstraat 19 (De Maere), M.H. Tromplaan 28 (Saxion), Colosseum 87 (Grolsch Veste), Piet Heinstraat 4-6 (VAVO), Wethouder Beversstraat 165.
Hengelo: dinsdag 31 januari van 15.00 tot 21.00 uur: Gieterij 200, Sportlaan Driene 2 (i.s.m. SMEOT).
Almelo: woensdag 1 februari van 15.00 tot 21.00 uur: Wierdensestraat 65, De Sumpel 4-6.
Vroomshoop: woensdag 1 februari van 15.00 tot 21.00 uur: Aziëlaan 3 (i.s.m. BOVO).
Rijssen: donderdag 2 februari van 15.00 tot 21.00 uur: Reggesingel 50-52-54 (i.s.m. REMO en Bouwgilde), Morsweg 24 (i.s.m. OT&L), Karel Doormanstraat 30 (Leercentrum Rijssen / Woonzorgcentrum Eltheto van Carintreggeland).

Het is handig om een bezoek aan de open dagen voor te bereiden, bijvoorbeeld door vooraf te checken op welke locatie een bepaalde opleiding zit of op welke tijdstippen de voorlichtingen zijn. Kijk hiervoor op www.rocvantwente.nl/opendagen.


Valentijnsconcert met Brabantse blaaskapel

BORCULO - Op zaterdag 11 februari houdt de Vriendenclub van Blaaskapel de Knollentrekkers uit Borculo alweer voor de derde keer haar Valentijnsconcert. Tijdens dit concert treedt naast Blaaskapel de Knollentrekkers de Brabantse blaaskapel Štesti op.

Blaaskapel de Knollentrekkers is al 69 jaar een bruisende blaaskapel uit Borculo. Zij verzorgen regelmatig optredens in Borculo of omgeving. Van kleine concerten in een verzorgingshuis tot grote evenementen zoals Night of the Knoll's. Ze maken muziek in de stijl van Ernst Mosch, de alom bekende Böhmische blaasmuziek. Blaaskapel Štesti komt uit Boxmeer en is in het voorjaar van 2009 opgericht. Zij spelen op vele festivals en zijn in 2012 al eens in Borculo geweest tijdens het Pinksterblaos Festival. Štesti beperkt zich tot de instrumentale kant van de Tsjechische muziek.

De muzikanten spelen graag uit het grote aanbod van nummers van onder andere Prajka, Ondrusek, en Kubes. Soms een uitstapje naar de andere kant van de Tsjechische grens, want ook in Oostenrijk kennen ze de typische Tsjechische drive. Het motto van deze prachtige blaaskapel is: Een valse noot spelen is onbelangrijk, maar muziek maken zonder passie is onvergeeflijk! Tijdens het concert in Borculo neemt Blaaskapel de Knollentrekkers het eerste 1,5 uur voor zijn rekening.
Na een korte pauze gaat Štesti verder en zij zullen zorgen voor een spetterend vervolg en mooie afsluiting van deze avond. Het Valentijnsconcert wordt op zaterdag 11 februari gehouden in Muziekcentrum Borculo, Haarloseweg 7. Aanvang 19.30 uur. Kaarten zijn voor € 5,- te koop aan de kassa of vooraf, contant, bij Tabak en Wijn en Zo in Borculo.