Er was een ware run op de 'Nachtoele' kaarten van Reurpop tijdens de speciale avondopenstelling bij Focus Fashion  en Everwennink. Foto: Jan Hendriksen.
Er was een ware run op de 'Nachtoele' kaarten van Reurpop tijdens de speciale avondopenstelling bij Focus Fashion en Everwennink. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

'Nachtoele-actie' Reurpop groot succes

Heimelijke tip leidt tot rijen in winkels

Ruurlo – Van klokslag 00.00 tot 06.00 uur verkocht Reurpop vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag online via hun website maar liefst bijna tweeduizend 'Nachtoele'-kaarten met kortingen tot wel vijftig procent.

Door Jan Hendriksen

Focus Fashion Ruurlo en Everwennink trapten deze ludieke online verkoopactie donderdagavond één uur voor middernacht (23.00 tot 24.00 uur) af met een eveneens ongekend succesvolle voorverkoop in hun winkels.
De eerste mensen stonden donderdagavond al om kwart voor elf voor de deur van de fysieke verkooppunten. Voor zover bekend was dit de eerste maal in de 'winkelgeschiedenis' van Ruurlo dat op een dergelijk tijdstip winkels geopend waren. "Terwijl de tiende editie van het Ruurlose muziek-, theater en spektakelfestival Reurpop pas van 9 tot en met 11 juni plaatsvindt verkocht Reurpop nog nooit zoveel tickets tijdens de voorverkoop", zo meldt Luuk Rouwhorst van de Reurpop organisatie opgetogen. Alle ruim vierhonderd vrijwilligers en de bezoekers die ooit online kaarten via de website van Reurpop hadden gekocht (tweeduizend) waren via een e-mail vorige week woensdag op de hoogste gebracht van de speciale 'Nachtoele' korting. Ook op de voorpagina van de editie Achterhoek Nieuws Berkelland Borculo-Ruurlo was deze 'ludieke actie' middels een advertentie aangekondigd. Het voordeel van deze speciale voorverkoopactie was groot. Een dagkaart kostte geen vijftien euro (vrijdag en zaterdag) of 12.50 euro (zondag) maar 7.50 euro per dag. Zo liep het voordeel voor drie dagen op naar maar twintig euro. Sommige 'Nachtoelen' die vorige week in de rij stonden te wachten voor de aankoop van kaarten dachten eerst dat het om een vervroegde '1 april' grap ging. "Dit is een uitermate leuke geste van de organisatie", zo verklaarde een Ruurlose die met maar liefst twintig kaarten, met korting naar huis ging. "In de opdracht van buren en vrienden ben ik hier. En natuurlijk voor me zelf. Want zeg nu zelf. Reurpop wil je als Ruurloër toch niet missen. En hou je niet van muziek. Je moet er bijzijn. Het is een uniek evenement voor alle Ruurloërs Jong of oud."

Voor degenen die vorige week al op één oor lagen en de actie hebben gemist houdt Reurpop vanaf zondag 22 januari tot en met 5 februari een speciale 'Vroege Vogel'-actie. Deze actie geeft minder korting dan tijdens de 'Nachtoele'-actie. Maar toch. "We willen iedereen nog een keer de kans geven", zo verklaart Luuk Rouwhorst van Reurpop. Kaarten voor de 'Vroege Vogel' actie kan men via Focus Fashion en Everwennink in Ruurlo en bij de Welkoop in Vorden en uiteraard via www.reurpop.nl kopen. Deze actie levert bij aankoop van een dagkaart een voordeel van 2.50 euro op en een weekeindekaart kost geen 32.50 maar 28.50 euro