De wens van Thijs Berkemeijer ging in vervulling.  Foto: PR
De wens van Thijs Berkemeijer ging in vervulling. Foto: PR Foto:

Wensen uit kerstwensboom Borculo in vervulling gegaan

BORCULO - Ook Borculo verkeerde in december in kerstsfeer. Het centrum was feestelijk versierd en verlicht. De kerstwensboom was onderdeel van de decemberactie. Deze actie kreeg deze maand zijn ontknoping door ingezonden wensen uit te laten komen.

Borculose ondernemers hebben de afgelopen tijd flink wat wensen vervuld. Dat gebeurde in het kader van de actie kerstwensboom. De kerstwensboom stond in december bij de kerk. De bus werd goed gevuld door het winkeld publiek. Ze konden een leuke, bijzondere, creatieve ontroerende of gekke wens voor zichzelf of een ander opschrijven. Zo wenste een jong meisje een dansles. Ze mag nu een maand lang gratis naar hartenlust dansen bij een dansstudio. Verder was er een kledingbon voor een lieve dochter die zichzelf vaak wegcijfert. Ook was er een cadeaubon voor een vrouw die wenste 'dat ze ook eens een prijsje zou winnen'. Een mantelzorger krijgt een gratis gezichtsbehandeling. Een trotse moeder vroeg een kledingbon voor haar zoon die het afgelopen jaar veel was afgevallen, zodat hij weer passende kleren kon uitzoeken. Er waren ook veel ontroerende wensen die men voor een ander aanvroeg. Zo werd er een dinerbon geschonken aan mensen die een dierbare aan een hersentumor verloren. Een oude videoband wordt gedigitaliseerd, zodat er een blijvende herinnering is. Ook is er gedacht aan mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. De leden van de ondernemersvereniging zorgen ervoor dat zij in januari iets extra's krijgen. Er werd een metamorfose gewenst voor een zieke vrouw, de wens werd ingestuurd door haar vriendin. Verder werden er taarten en ander lekkers uitgedeeld. Een oma die twee keer achter elkaar in het ziekenhuis had gelegen werd verrast met een grote fruitmand, haar kleinzoon was hier de aangever.

Helaas konden niet alle wensen vervuld worden. "Het waren er te veel en sommige wensen moeten we met elkaar waarmaken", aldus de organisatie. "Vrede kunnen wij namelijk niet maken, maar we kunnen met z'n allen wel iets aardiger voor elkaar zijn. Daar doen wij, in dit geval met deze actie, dan ook graag aan mee."

Een van de winnaars van de kerstwensboom. Foto PR