Speelstructuur Brandaris in opbouw. Foto: Rob Weeber
Speelstructuur Brandaris in opbouw. Foto: Rob Weeber Foto:

Speeltuin De Koppel nadert voltooiing

BORCULO - Afgelopen week zijn de nieuwe speeltoestellen in speeltuin De koppel geplaatst. Blikvanger is de zogeheten 'Brandaris', een speelstructuur van maar liefst 5,60 meter hoog. Door het ontbreken van een trap moeten de kinderen met behulp van hun eigen creativiteit omhoog zien te komen, waarna de glijbaan ze weer terugbrengt. Verder zijn er een lachspiegel en een telraam aanwezig. Het is slechts een van de drie nieuwe speeltoestellen die met behulp van veel vrijwilligersinzet zijn aangeschaft.

Door Rob Weeber

Mels van Rijswijk is penningmeester van de vereniging en legt uit wat er aan voorafging. "In 2014 zijn we begonnen met onder meer de aanleg van een kabelbaan. Vorig jaar hebben we een renovatieronde gehad waarbij bestaande speeltoestellen een opknapbeurt hebben gekregen, zoals de zeskant- en de vogelnestschommel. Tevens zijn we toen een actie gestart om de benodigde gelden voor het laatste deel van de inrichting op te halen. Het betrof een bedrag van 110.000 euro. Dankzij de gemeente, sponsoring van bedrijven, fondsen als de Vereniging Volksheil, de NSGK, het VSB, Jantje Beton en Fonds 1810 en 2013 en een crowdfundingsactie werd het benodigde bedrag binnengehaald. Het toont ook aan dat de betrokkenheid van de vrijwilligers groot is."
Naast de genoemde Brandaris wordt er ook een speelstructuur 'Kijk Uit' geplaatst en een speelpaneel 'Mike'. Met de juiste ondergrond eromheen is de speeltuin dan gereed voor het speelplezier van kinderen tussen 3 en 12 jaar. De speeltuin is een echte plek van cohesie voor de circa 100 gezinnen uit de wijk. Jong en oud komen er bij elkaar. Andere kinderen uit het dorp overigens zijn volgens Van Rijswijk ook van harte welkom. De vereniging kent verder een activiteitencommissie die het gehele jaar door activiteiten organiseert. Dat zijn bijvoorbeeld knutselactiviteiten met Pasen, met Moederdag en met kerst. Maar er is ook een lampionoptocht en een paasbrunch en er wordt aandacht geschonken aan Halloween en Sinterklaas.
De officiƫle opening van de vernieuwde speeltuin is op zaterdagmiddag 15 april. De feestelijkheden zijn van 14.00 tot 17.00 uur. Locatie: Kon. Julianastraat 37 in Borculo.
De speeltuin is in de zomerperiode zes dagen per week geopend tussen 15.00 en 17.00 uur met uitzondering van de woensdag en de zaterdag. Dan sluit het om 16.30 uur. Op woensdag is de speeltuin bovendien om 14.00 uur al open. In de winter, tussen de herfstvakantie en Pasen, is de speeltuin alleen op de woensdagmiddag open van 14.00 tot 16.00 uur. Een oppas is dan aanwezig. Voor meer informatie over Speeltuin De Koppel kan men een kijkje nemen op de site.


www.speeltuindekoppel.com