De jeugdige vissers (vlnr) Daniel ter Beest uit Ruurlo, Youri Broekman uit Borculo en Daan Dijkman uit Ruurlo bij het zwembad. Foto: Jan Hendriksen
De jeugdige vissers (vlnr) Daniel ter Beest uit Ruurlo, Youri Broekman uit Borculo en Daan Dijkman uit Ruurlo bij het zwembad. Foto: Jan Hendriksen

Forelvissers gooien hengel uit in zwembad De Meene

Ruurlo – Ook deze winter hebben ruim zestig forellen het geluk gehad dat ze hun bescheiden kweekbassin in Steenderen mochten verruilen voor het riante grote bassin van zwembad De Meene. Dat ze het naar hun zin hebben gehad bleek uit het feit dat ze de afgelopen drie maanden flink gegroeid waren. Zondag 5 februari kwam er echter een einde aan het zwemplezier van de forellen. Bijna dertig hengelaars gooiden hun hengels uit in het grote bassin van het openluchtzwembad voor het traditionele forelvissen.

Door Jan Hendriksen

De grote vraag was ook dit jaar weer? Wie hengelt de grootste zalmforel uit het water? Er waren door 'badmeester' Rick Blasman van De Meene drie zalmexemplaren in het bad uitgezet. En of het toeval of kunde was? Alle drie exemplaren werden door Gerard Sesink (61) uit Apeldoorn aan de haak geslagen. De grootste had een lengte van maar liefst eenenzestig centimeter. Samen met zijn zoon Erik (32) en kleinzoon David (3) uit Zieuwent stond Sesink sr. nabij het diepste punt van het bassin langs het bad.

"Omdat het water relatief koud is zwemmen de forellen in dat gedeelte van het bad", zo weet Gerard uit ervaring. "Maar dat ik ze alle drie heb gevangen is puur toeval hoor", zo excuseert hij zich. "De derde zalmforel heb ik dan ook netjes weer terug gezet om andere ook een kans te geven." In totaal bedroeg de 'buit' van Gerard en Erik Sesink tien stuks. Intussen ontdeed Wesley Wesselink (12) uit Ruurlo met hulp van Arjan Ritsma, die samen met Gerard van Aalst en Sietse van Dijk van de Ruurlose Hengelsportvereniging De Reurlse Vissers toezicht hielden en waar nodig hulp aanboden, een forel van een haakje. Wesley had na ruim een uur al drie forellen gevangen. Wat hij met de forellen gaat doen? "Die eet ik niet zelf op. Ik geef ze aan een kennis weg."

De forellen zorgden er in de afgelopen maanden voor dat het schoonmaken van de randen van het zwembad in de komende maand een stuk makkelijker en sneller gaat. "En ik heb beduidend minder chemicaliën nodig voor de schoonmaak", zo verklaarde Rick Blasman terwijl Gerard Sesink de 'Gouden Hengel' uit handen van voorzitter Bas Bernauer van Stichting Zwembad Ruurlo in ontvangst mocht nemen omdat hij de grootste zalmforel uit het water 'takelde'.