Hilda Haselberg schildert vooral wat emotie oproept. Foto: PR
Hilda Haselberg schildert vooral wat emotie oproept. Foto: PR

Ruurlose exposeert in oude V & D pand in Enschede

Ruurlo – Hilda Haselberg uit Ruurlo exposeert tot 28 februari met nog vele andere regionale kunstenaars in het oude pand van de V & D aan het Van Heekplein in Enschede.

Door Jan Hendriksen

Op de tweede etage zijn er diverse kunstwerken te zien. De galerie is tijdens winkelopeningstijden van Die Grenze geopend. Deze tweede expositie in het voormalige pand van V & D is mogelijk ook de laatste. Volgens de organisatoren is de kans groot dat de verdieping nog een tijdelijke andere bestemming krijgt.

De pop-up galerie is met 2.500 vierkante meter de grootste pop-up galerie van Nederland. De eerste expositieronde heeft circa 4.500 bezoekers getrokken. Dit zijn voor een galerie ongekende aantallen. Door de kunstenaars zijn er diverse kunstwerken verkocht waardoor de opzet van de pop-up galerie nu al geslaagd lijkt.

Hilda Haselberg schildert vooral wat bij haar emotie oproept. Ze wil die emotie in haar schilderijen en tekeningen overbrengen naar de kijker. Mensen zijn voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron. Ze schildert mensen zoals ze echt zijn. De onverbiddelijke realiteit verhult niets. Soms is dat confronterend, maar het is altijd eerlijk. De vergankelijkheid van het leven. Hilda Haselberg begon met gedetailleerd aquarelleren en heeft zich als autodidact ontwikkeld door veel workshops te volgen en door het vele tekenen en schilderen. Sinds enige tijd is ze met een nieuwe techniek bezig: Dry Brush Painting. Dit is olieverf op aquarelpapier. Een heel bijzondere techniek dat een grote uitdaging voor haar is. Haar drybrushschilderijen neigen naar foto's. Daarnaast maakt ze ook sculpturen van zelfhardende klei en geeft ze schilderlessen en workshops beelden maken.


www.hilda-art.nl