Inmiddels telt het gemengde gezelligheidskoor Schouder aan Schouder vijftig leden. Foto: PR
Inmiddels telt het gemengde gezelligheidskoor Schouder aan Schouder vijftig leden. Foto: PR Foto:

Lustrumfeest Schouder aan Schouder

RUURLO/VELDHOEK – Gemengd Gezelligheidskoor Schouder een Schouder viert zondag 23 april zijn vijfjarig bestaan met een groot Lustrumfeest bij Eetcafé De Veldhoek in Veldhoek. Tijdens dit Lustrumfeest treden naast Schouder aan Schouder de Halley Valley Country Dancers uit Varsseveld, het Achterhoekse Homomannenkoor Shansons, het regionale damestrio Deja Vu en kinderkoor Sing a Song uit Ruurlo op. Ook vindt er een Creamarkt plaats en zijn er volop kinderactiviteiten.

Door Jan Hendriksen

Sinds de oprichting op 16 maart 2012 is Schouder aan Schouder in alle opzichten gegroeid. Niet alleen in ledental (50) maar kwalitatief zingt het koor ook op een steeds hoger plan. Het repertoire is Nederlands-, Duits- en Engelstalig, maar ook dialect. Het zijn veelal lekker in het gehoor liggende nummers. Schouder aan Schouder bestaat niet alleen uit Ruurloërs. Diverse leden komen uit omliggende plaatsen. "Je kunt ons inmiddels een regionaal koor noemen", zo verklaart Marietje Schmitz uit Vorden die samen met dirigente Rianne Legebeke zitting heeft in de lustrumcommissie. De Zutphense dirigente zwaait sinds ander halfjaar met veel plezier en passie de scepter bij Schouder aan Schouder. Zij volgde Timmy van Lingen uit Vorden op die ruim een jaar het koor leidde. Van Lingen die momenteel te zien is in het televisieprogramma Idols kon zijn zangcarrière niet meer combineren met Schouder aan Schouder. Rianne Legebeke die in het verleden het Zutphense gospelkoor Emanuel Singers leidde laat weten dat Schouder aan Schouder inmiddels van een tweestemmig naar een driestemmig koor veranderd is. "Die verbreding heeft Timmy van Lingen ingezet en daar werkt Rianne nu ook nadrukkelijk aan. Enkele nummers zingen we zelfs al vierstemmig. En dat werpt kwalitatief zijn vruchten af. "Schouder aan Schouder kan nog wel enkele mannenstemmen gebruiken. Van de vijftig leden zijn er driekwart vrouw. Met enkele mannenstemmen erbij is de verhouding beter", zo laat Legebeke weten.
Het koor repeteert sinds begin dit jaar op maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur bij café-restaurant De Tapperij. Men kan vrijblijvend dan binnen komen lopen om eens kennis te maken. Schouder aan Schouder werkt met muziekbanden en treedt veelal in verzorgingshuizen, instellingen en bij braderieën op. Maar ook optredens tijdens de Nationale Bokbierdag in Zutphen behoort inmiddels tot de vaste locatie. Ook aan de jaarlijkse Smartlappenavond tijdens de Reurlse Pompdagen nam men in de afgelopen jaren deel. En verleende men al eens medewerking aan Kerst-Inn en Reurpop.

Verloting
Voor het gratis toegankelijke Lustrumfeest op zondag 23 april in Veldhoek is een speciaal achtkoppige lustrumcommissie samengesteld. Omdat financieel allemaal mogelijk te maken staken een aantal leden vorig jaar tijdens de Ruurlose Septemberfeesten de handen uit de mouwen door 'bardiensten' op de Blikmansweide te draaien. Ook verzamelde men tweedehands spulletjes voor rommelmarkten. In de komende weken gaan de leden in Ruurlo huis aan huis loten verkopen. Zaterdag 4 en 11 maart vindt de verkoop in het buitengebied en in de bebouwde kom plaats. De hoofdprijzen van de verloting zijn onder meer een fiets en een ballonvaart voor twee personen. De loten kosten 2,50 euro per stuk.