Het voormalige jongerencentrum ligt wat verscholen achter de Ruurlose bibliotheek. Foto: Jan Hendriksen
Het voormalige jongerencentrum ligt wat verscholen achter de Ruurlose bibliotheek. Foto: Jan Hendriksen Foto:

Schoonheidssalon Melanie koopt The Time

RUURLO – Melanie Rusink van Schoonheidssalon Melanie is de nieuwe eigenaresse van het pand achter de Ruurlose bibliotheek aan de Dorpsstraat waarin het voormalige Ruurlose jongerencentrum The Time was gevestigd. Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Berkelland heeft het pand voor 27.500 euro aan de Ruurlose onderneemster verkocht.

Door Jan Hendriksen

Jongerencentrum The Time (voorheen Loco) was jarenlang het jongerencentrum voor Ruurlo. De Berkellandse welzijnsinstelling Betula zette de activiteiten voor de jongeren echter in 2014 stop omdat er vanuit de Ruurlose jongeren onvoldoende belangstelling voor het jongerencentrum bestond. Het pand is de laatste jaren sterk verpauperd en is geen visitekaartje meer ondanks dat het door een tweetal professionele graffitispuiters was 'versierd'.

"Mijn schoonheidssalon aan de Borculoseweg is de laatste jaren zo gegroeid dat ik me al langere tijd aan het oriënteren was voor een eventuele andere en vooral ook grotere locatie. Sinds ik in Ruurlo woon heb ik het jongerencentrum altijd een leuk pand gevonden en ik vroeg me op een gegeven moment af of ik dit pand niet zou kunnen opknappen om mijn schoonheidssalon er in te huisvesten", zo verklaart Melanie Rusink de aankoop van het pand.
Ook de locatie vindt Rusink erg geschikt voor haar salon. Rusink: "Het feit dat het pand nog iets centraler in het dorp ligt dan mijn huidige salon was voor mij uiteraard ook een pre. Ik wist echter eerst niet wie de eigenaar van het pand was. Toen ik er achter kwam dat dit pand aan de gemeente toebehoorde heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik eens gaan informeren bij de gemeente Berkelland. Deze gaven direct aan dat het beleid is om panden waar geen bestemming voor is te verkopen. Zo is dit dus aan het rollen gekomen met als resultaat dat ik nu eigenaar ben van het voormalige jongerencentrum en dat we op dit moment bezig zijn met een volledige verbouwing ervan, zodat wij eind juni onze intrek hierin kunnen nemen."