Wereldwinkelvoorzitter Aldert Abbas overhandigt de Ruurlose winnares van de landelijke actie Rie Goossens de gewonnen prijs. Foto: PR.
Wereldwinkelvoorzitter Aldert Abbas overhandigt de Ruurlose winnares van de landelijke actie Rie Goossens de gewonnen prijs. Foto: PR. Foto:

Rie Goossens wint foodactie Wereldwinkel Ruurlo

RUURLO – Met een foodpakket maakte Wereldwinkel voorzitter Aldert Abbas winnares Rie Goossens van de landelijke januari-actie blij. Rie Goossens uit Ruurlo is vaste klant bij de Ruurlose Wereldwinkel gedurende alle zeventien jaar dat ze in Ruurlo woont.

Tussen half januari en 6 februari kregen klanten een bon bij elk fair trade foodproduct. Daarmee kon men landelijk meedingen naar een aantal uitgebreide foodpakketten. Die prijzen gingen helaas aan Ruurlo voorbij. Maar de winkel aan de Dorpsstraat 72 had ook zelf een prijspakket samengesteld. En dat belandde dus bij Rie Goossens. "Ach, dat hoeft toch helemaal niet, jullie kunnen het geld zelf zo goed gebruiken", aldus de winnares.
Maar de Stichting Wereldwinkel Ruurlo vond het een goede aanleiding om iets terug te doen voor de trouwe klanten. Immers: elk fair trade product dat verkocht wordt, helpt mee om de handel in de wereld een beetje eerlijker te maken. En de vrijwilligers zijn blij dat er in Ruurlo veel vaste klanten zijn die daar aan bijdragen. Niet alleen door food-producten te kopen, maar ook door hun cadeautjes, sieraden en gebruiksvoorwerpen aan te schaffen in de winkel. Daar halen de inkopers dan ook een breed assortiment van in huis.


Maart: Ontmoetingsmaand in Ruurlo

RUURLO - Gedurende de maand maart staat in de Bibliotheek van Ruurlo 'de ontmoeting' centraal. Het Repair Café, 't Dorpshuis, Old Reurle, Voormekaar Ruurlo en de Bibliotheek Oost-Achterhoek hebben hiervoor de handen ineen geslagen. Naast de gebruikelijke wekelijkse of maandelijkse activiteiten organiseren deze gebruikers van het bibliotheekgebouw rond dit thema allerlei activiteiten.

Samen kun je meer
Ruurlo kent veel plekken waar inwoners samenkomen, bijvoorbeeld bij (buurt)verenigingen, clubs, bezoekdiensten en activiteiten. Hier wordt op eigen manier invulling gegeven aan het 'ontmoeten', door bijvoorbeeld een wekelijkse clubavond of een maandelijkse inloop. Het mooie van zulke ontmoetingsmomenten is dat je anderen leert kennen en zo (op den duur) eens iets voor elkaar kunt betekenen. Samen kunnen we immers meer en komen we verder. Met deze gedachte organiseren de gebruikers van het bibliotheekgebouw in maart allerlei extra activiteiten rond de ontmoeting.
.
Tijdens deze speciale themamaand kunnen inwoners elkaar bij allerlei activiteiten ontmoeten en kennis maken met elkaar en met wat Ruurlo te bieden heeft. De hele maand maart is er een fotopresentatie van Old Reurle te zien, waar de ontmoeting in Ruurlo vroeger en nu centraal staat. Het Repair Café is donderdagmiddag 2 maart als gewoonlijk open maar terwijl men wacht op de reparatie krijgt men als extraatje deze maand een kop koffie. 't Dorpshuis organiseert, naast de gebruikelijke ochtenden, een extra gezellige avond op 23 maart waarvoor men uitgenodigd wordt. Naast het wekelijkse spreekuur coördineert Voormekaar op 24 maart een markt waar alle organisaties en verenigingen zich kunnen presenteren. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert samen met 't Dorpshuis een spellenochtend op 14 maart. Ook is men met een peuter van harte welkom tijdens het voorleesuurtje op maandagochtend 6 maart, waar de koffie klaar staat. Op 31 maart sluit CINEBRENG af met de film 'Tonio'.

Aftrap: expositie 'Ontmoeten in Ruurlo toen en nu'
Op woensdag 1 maart om 10.00 uur is de officiële aftrap van de Ontmoetingsmaand. Wethouder Joke Pot (Cultuur) verricht dan de opening van de expositie 'Ontmoeten in Ruurlo toen en nu'. Deze expositie is in de grote zaal van de bibliotheek en door Old Reurle en met medewerking van Voormekaar samengesteld. Zo zijn er tijdens de openingstijden van de bibliotheek de hele maand mooie oude foto's te zien die een goede indruk geven hoe er vroeger -zonder internet of telefoon- contact met elkaar werd gezocht en werd ontmoet. Ook is er een presentatiewand van organisaties, verenigingen en clubs die ook de mogelijkheid bieden om elkaar te ontmoeten.


Wijziging in dienstregeling buurtbus

RUURLO/AALTEN - Vanaf maandag 6 maart vertrekt de eerste buurtbus van Aalten naar Ruurlo drie minuten vroeger. Het eerste vertrek vanaf station Aalten is dan 6.55 uur, was 6.58 uur. Ook op alle volgende haltes van de route naar Ruurlo zal de buurtbus drie minuten vroeger vertrekken.

Reden voor deze wijziging is om in Ruurlo een betere aansluiting met de bus van lijn 23, van 7.58 uur, naar Borculo te kunnen verwezenlijken.
In de huidige situatie kwam het helaas te vaak voor dat te veel scholieren de bus naar Borculo misten en zodoende te laat op school kwamen. Met deze maatregelen hoopt men aan de wens van de betrokken passagiers te hebben voldaan. De rest van de dag blijven de tijden ongewijzigd. Voor alle reisgegevens kan men het best ov 9292 raadplegen.