Middels een groot spandoek worden de vrijwilligers van voetbalclub SVBV bedankt. Foto: Jan Hendriksen
Middels een groot spandoek worden de vrijwilligers van voetbalclub SVBV bedankt. Foto: Jan Hendriksen Foto:

'Vrijwilligers onmisbaar binnen
een vereniging
als de onze'

BARCHEM – 'Onze vrijwilligers zijn het kloppend hart van de vereniging. Bedankt.' Deze tekst in grote witte letters op een rood gekleurd doek van maar liefst veertig meter lang siert sinds afgelopen weekeinde het voetbalcomplex van Sport Vereniging Barchem Vooruit: kortweg SVBV genoemd. Op een gelijksoortig doek staat de tekst 'Sport Vereniging Barchem Vooruit 4 april 1948-2018 70 jaar'. Vrijwilligers onder leiding van bestuurslid Jan Willem Boon cab SVBV bevestigden vorige week vrijdag en zaterdag de doeken in het kader van NLDoet.

Door Jan Hendriksen

NLDoet is een landelijke dag voor vrijwilligers om zich in te zetten voor projecten in de buurt. SVBV deed hier ook aan mee om het sportpark te vergroenen en schoon te maken. "En om duidelijk te maken dat vrijwilligers onmisbaar zijn binnen een vereniging als de onze en dat we volgend jaar ons zeventigjarig bestaan vieren", zo laat Jan Willem Boon weten. Vrijdag en zaterdag gingen de handen flink uit de mouwen van diverse leden. Zo werd er een nieuwe beukenhaag langs het hoofdveld gepland door onder meer Henk Kranenbarg, Johan Mulderije, Jan Hogevonder, Hans Brunsveld en Benjamin Denneboom om het sportcomplex nog meer te vergroenen. Gewapend met emmers, schoonmaakdoeken, autowasborstel, een hogedrukspuit, kruiwagens en bezems werden ook talloze andere klussen uitgevoerd. Zo boenden onder meer de beide broers Lesly (14) en Dylan (17) Hiddink de reclameborden schoon en werd het terras door Jan Bert Esselink gereinigd. Door Anja Sprukkelhorst werden de ramen van de kantine gelapt en de keuken schoon gemaakt.

Klussen
Ook op andere plekken in Barchem werden klussen uitgevoerd in het kader van NLDoet. Zo werden door vrijwilligers van gymnastiekvereniging DOS passende decorstukken gemaakt voor het zestigjarig jubileumfeest die DOS met iedereen in Barchem wil gaan vieren. Ouders en kinderen van De Barchschole maakten de schooltuin voorjaarsklaar (snoeien, bollen en struiken planten) en het schoolplein netjes schoon. De tuin ligt er dan weer tiptop bij en het schoolplein is weer schoon zodat alle kinderen kunnen genieten van het buitenspelen.