Intuïtief wastekenen maken. Foto: PR
Intuïtief wastekenen maken. Foto: PR Foto:

Intuïtief wastekenen en numerologie

HARREVELD - "We naderen de lente dat is in alles voelbaar, in de natuur en in onszelf. De behoefte om letterlijk naar buiten te gaan gaat samen met de wens om actief te worden, brengen ons in beweging. De energie om te vernieuwen en te ontwikkelen komt in ons omhoog", aldus Sonja Wolters.

In de praktijk van Sonja Wolters in Harreveld kan men in de maand april terecht om bewust stil te staan bij de eigen ontwikkeling; waar men nu staat en hoe het verder gaat. Op woensdag 5 april en donderdag 6 april komt Yvonne Luteijn naar de praktijk voor een avond inzichten en bemoediging vanuit de numerologie. Aan de hand van de geboortedatum en -namen en de combinatie met de invloeden in het jaar 2017 benoemt Yvonne kernachtig en boeiend waar de focus mag liggen.

Daarnaast houdt Sonja samen met Tessa Weijers twee workshops intuïtief wastekenen en meditatie waarin men de mogelijkheid heeft om aan de hand van een thema zowel meditatief als creatief aan de slag te gaan. Bij intuïtief wastekenen werkt men met een speciaal klein strijkijzer, waarop gekleurde bijenwas blokjes worden gesmolten. Vervolgens brengen deelnemers het op speciaal gecoat papier aan. Als de bijenwas stolt, krijgt de tekening zijn blijvende vorm. Deze vorm is bijna altijd onvoorspelbaar, geen tekening is hetzelfde. Aan de hand van open vragen ontdekken aanwezigen dan wat de tekening hen te vertellen heeft. "Kom op dinsdagmorgen 11 april of woensdagavond 19 april naar Harreveld voor een moment voor jezelf", raadt Sonja aan.


www.sonjawolters.nl


Grote diversiteit op
Medler Lente Fair

MEDLER - In de buurtschap Medler, gelegen tussen Vorden en Ruurlo, organiseert de plaatselijke Oranjecommissie op zondag 26 maart de zesde editie van de Medler Lente Fair. Ook dit jaar heeft Elweco-Medo haar terrein en gebouwen aan de Onsteinseweg 2 in Vorden weer beschikbaar gesteld voor deze activiteit. De fair is geopend van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang en het parkeren is gratis.

Tal van ondernemers, verenigingen en hobbyisten zullen op deze dag hun producten tonen en verkopen. Daarnaast is er een grote sortering tweedehands kleding voor kinderen en volwassenen, speelgoed, boeken en klein antiek.

De rommelmarkt is in het beheer van de Oranjecommissie, daarnaast zullen nog zo'n veertig standhouders aanwezig zijn. Zo zijn er verschillende verenigingen en goede doelen, verschillende stands in groenvoorziening en bloemsierkunst, stands voor het onderhoud en inrichting van gebouwen, smidswerk, loonwerk, oude tractoren, maar ook verschillende stands waar wat te proeven valt.

En op een lentefair horen natuurlijk ook dieren. Naast de schapen en lammeren, zal ook de PKV weer aanwezig zijn met vele kippen, konijnen, en de marmotten-baan. Verder is er voor de kinderen een springkussen en een knutselhoek.

Hoewel de weersvooruitzichten momenteel vrij goed zijn, kan de organisatie bij mindere weersomstandigheden ook dit jaar weer nagenoeg alle standhouders een overdekte plaats bieden.


www.medlerlentefair.nl


Lentemarkt bij Aktief

BERKELLAND - Zaterdag 25 maart vindt bij alle vestigingen van Kringloopgroep Aktief de jaarlijkse Lentemarkt plaats. Er gaan die dag veel artikelen in de verkoop die met buitenleven te maken hebben: natuurlijk vooral tuinmeubels, tuingereedschap en veel meer artikelen voor de tuin, maar ook fietsen, vogelhuisjes en allerhande kleingoed. Ook potgrond en compost zijn volop verkrijgbaar, evenals paasartikelen. De kledingafdeling hangt vol met fleurige en vrolijke voorjaarskleding en is er een grote verzameling tuinboeken en tuintijdschriften. Iedere betalende klant ontvangt een viooltje. De Lentemarkt duurt van 10 tot 17 uur.