Voorzitter Thea Bouman van NUT Ruurlo spreekt Hans Melchers toe tijdens de overhandiging. Foto: Jan Hendriksen
Voorzitter Thea Bouman van NUT Ruurlo spreekt Hans Melchers toe tijdens de overhandiging. Foto: Jan Hendriksen Foto:

NUT Ruurlo schenkt bank voor kasteeltuin Huize Ruurlo

Vervolg van voorpagina

Tijdens de bijeenkomst overhandigde NUT-voorzitster Thea Bouman Hans Melchers uit Vorden een plaquette met de tekst 'Aangeboden door NUT-departement Ruurlo 13 maart 2017'. De plaquette kan bevestigd worden op de bank voor in de heringerichte kasteeltuin die NUT Ruurlo aan Melchers schenkt als blijvende herinnering aan de vereniging, die na bijna zestig jaar zal worden opgeheven. Melchers meldde de aanwezige NUT-leden dat de officiƫle opening van het museum in Kasteel Huize Ruurlo op vrijdag 23 juni plaatsvindt en niet zoals Achterhoek Nieuws Berkelland Borculo-Ruurlo vorige week meldde op dinsdag 27 juni.


Bevrijdingsconcert in Kulturhus Ruurlo

RUURLO - De dertigste editie van het Bevrijdingsconcert van Stichting 4-5 mei Commissie Ruurlo vindt dit jaar weer plaats in 't Kulturhus op zaterdag 1 april, de datum waarop Ruurlo, in 1945, bevrijd werd.

Diverse koren en muziekverenigingen hebben hun deelname toegezegd. Naast de Koninklijke muziekvereniging Sophia's Lust onder leiding van dirigent Mark ten Breul, verleent dit jaar Sing a Song, onder leiding van Karin Hukker en Jaben Fear, hun medewerking. Als vierde deelnemer nemen muzikanten van het Segnocollectief deel aan het concert, dat om 19.30 uur begint en gratis toegankelijk is. Ter bestrijding van de onkosten vindt er, na afloop, bij de uitgang een collecte plaats. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door Bronckhorst High Tech, Achterhoek Nieuws BV, Rabobank Noord-Oost Achterhoek, Oranjevereniging Ruurlo en Stichting Kermis Ruurlo.


Aan de slag op boomfeestdag

RUURLO - In gemeente Berkelland viert Staatsbosbeheer op woensdag 22 maart met 29 kinderen van de Willibrordusschool uit Ruurlo de boomfeestdag. Boswachters en vrijwilligers van Staatsbosbeheer gaan met de kinderen circa 300 jonge beuken planten aan de Oude Zelhemseweg. Burgemeester Joost van Oostrum komt de kinderen vanaf 9.15 uur helpen. Tijdens een gastles deze maand hebben boswachters van Staatsbosbeheer de kinderen al verteld waarom en hoe bomen geplant worden. Niet alleen op de boomfeestdag locatie, maar op verschillende locaties in het Ruurlose bos plant Staatsbosbeheer in totaal ca. 7000 jonge bomen. Staatsbosbeheer zorgt er zo voor dat ook in de toekomst het bos jong en vitaal blijft.