Het Team Hofstede Ruurlo. Van links naar rechts: Koen Vaanholt, Mark Hofstede en Christian Diepenbroek. Foto: Peter Vorderman
Het Team Hofstede Ruurlo. Van links naar rechts: Koen Vaanholt, Mark Hofstede en Christian Diepenbroek. Foto: Peter Vorderman Foto:

Bike Totaal Hofstede klaar voor fietsseizoen

RUURLO - Enigszins verbouwereerd vragen Koen Vaanholt en Christian Diepenbroek van Bike Totaal Hofstede Ruurlo zich af waar het hardnekkige gerucht vandaan komt, dat de fietsenzaak in Ruurlo zou worden gesloten. "Het tegendeel is het geval, we zijn inmiddels zes jaar gevestigd in Ruurlo en voelen ons er zeer op onze plaats. Ook werken we gemotiveerd aan onze verdere toekomst".

Door Peter Vorderman

Bike Totaal Hofstede is een gerenommeerd Achterhoeks fietsenbedrijf, met vestigingen in Ruurlo, Beltrum, Borculo en Groenlo. Enthousiast vertelt Mark Hofstede dat het familiebedrijf al ruim 80 jaar bestaat en gestaag groeit. "We hebben een jong gedreven team met veel toekomstplannen, waarbij persoonlijke aandacht voor de klanten centraal staat. Ons motto is niet voor niets 'verstand van fietsen'", aldus Hofstede. Koen Vaanholt vult aan: "Het is het vervelend dat reeds enige tijd een hardnekkig gerucht door Ruurlo gaat, dat we de zaak in de Dorpsstraat zouden sluiten. Maar dat is absoluut onjuist, we werken juist hard aan onze verdere groei in Ruurlo en zijn zelfs op zoek naar uitbreiding van ons team."
Hofstede kijkt al vooruit naar de aanstaande events, zoals de koopzondag 'Mode & Kunst' op 26 maart in Groenlo, de Shopping Experience koopavond op 7 april in Ruurlo en de fietsshow op tweede paasdag in Beltrum, waar het hele Team van Hofstede de nieuwste collecties zal presenteren. Vaanholt: "Met het mooie weer komt ook het aanstaande fietsseizoen al goed op gang en de nieuwste collecties fietsen zijn inmiddels binnen. We zijn er helemaal klaar voor".
Desgevraagd legt Vaanholt uit dat e-bikes ook in Ruurlo lopen als een trein: "De verkoop van e-bikes groeit ieder jaar enorm. Momenteel is al ruim 40% van de omzet e-bikes, met een stijgende trend. En niet alleen ouderen, maar ook jongeren raken steeds meer verslingerd aan de e-bike. De tijd dat we ons nog 'te jong' voelden voor elektrische fietsen, ligt al geruime tijd achter ons".
Vanwege hun vakmanschap en klantvriendelijkheid hebben de vooraanstaande Gazelle en Batavus fabrieken aan Bike Totaal Hofstede het predicaat 'Premium dealer' toegekend. "Alleen deze dealers mogen de exclusieve modellen van Gazelle en Batavus verkopen'', licht Hofstede toe met ingehouden trots. "We hebben immers gewoon verstand van fietsen", voegt hij er met een knipoog aan toe.


www.bth.nl


Aantal WW-uitkeringen
omlaag in Achterhoek

ACHTERHOEK - In februari is het aantal WW–uitkeringen in de Achterhoek afgenomen tot 6.929. Daarmee zet de dalende trend van vorig jaar door. Ook de afgelopen maand was de ontwikkeling van de WW in de Achterhoek gunstiger dan landelijk.

Het aandeel van de WW'ers in de Achterhoekse beroepsbevolking is gedaald tot 4,5% (landelijk 4,7%). De werkgelegenheid trekt in veel sectoren aan. Ook in de zorg lijkt nu sprake van een omslag naar banengroei. Eind februari waren er in de Achterhoek 111 WW-uitkeringen minder dan eind januari. Dat is een daling van 1,6%. Daarmee is de toename van 80 uit januari meer dan goedgemaakt. Vergeleken met een jaar eerder is de daling nog duidelijker te zien. Toen waren er 8.400 WW-uitkeringen in de Achterhoek, nu 6.900. Dat zijn er 1.500 minder, een daling van 18%. Na jaren lijkt de banenkrimp in de zorgsector voorbij. Kostenbesparingen hadden een remmend effect op de vraag naar personeel. Het grootste effect van deze maatregelen lijkt nu wel bereikt. Sommige maatregelen zijn (deels) ingetrokken of verzacht. In de Achterhoek is het aantal WW-uitkeringen in zorg & welzijn de afgelopen twaalf maanden met 260 afgenomen, een daling van ruim 17%. De verwachting is dat het aantal banen in de zorg de komende jaren weer gaat groeien. Hoeveel precies is moeilijk te voorspellen. Dat hangt onder meer af van de hoogte van de budgetten en de keuzes over inzet van (meer) personeel. De sterkste groei wordt verwacht in de thuiszorg, in de verplegende en verzorgende activiteiten in de thuissituatie.


Paaseierenbeurs Reurei bij Erve Kots

LIEVELDE - In de zalen van Erve Kots aan de Eimersweg 4 in Lievelde wordt op zaterdag 25 en zondag 26 maart voor de achtste keer de paaseierenbeurs Reurei gehouden. Ruim dertig kunstenaars uit Duitsland, België en Nederland laten de bezoekers graag zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om van een simpel ei een waar kunstwerk te maken. Honderden eieren gekleurd, beschilderd en versierd met acryl-, aquarel- of olieverf, bewerkt met natuurlijke materialen of gedecoreerd met zelfhardende klei en geen een hetzelfde. Niet alleen kan worden genoten van de fraaie handenarbeid, maar natuurlijk kan iedereen ook de trotse eigenaar worden van zo'n prachtig versierd ei. De enorme variatie aan technieken die door de deelnemers gebruikt wordt, maakt het bezoeken van de paaseierenbeurs meer dan de moeite waard. De beurs is beide dagen geopend voor publiek van 10.00 tot 17.00 uur. Entree drie euro.

Info op: www.reurei.nl