Zo'n 35 bestuurders van sportverenigingen waren aanwezig bij de het eerste voorzittersoverleg van SFB. Foto: PR
Zo'n 35 bestuurders van sportverenigingen waren aanwezig bij de het eerste voorzittersoverleg van SFB. Foto: PR Foto:

Hersenstichting haalt 1745 euro meer op

BERKELLAND - Van 30 januari tot en met 4 februari vond in de gemeente Berkelland de collecte van de Hersenstichting plaats. Er zijn veel collectanten op pad gegaan om voor al die mensen met een hersenaandoening geld in te zamelen.

Deze enthousiaste inzet heeft € 5154.62 opgeleverd. Dit is ruim € 1745 meer dan vorig jaar. Deze opbrengst wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek en aan voorlichting, om zo een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor mensen met een hersenaandoening.
Namens de Hersenstichting hartelijk bedankt voor uw bijdrage. Wie de collectant heeft gemist kan op www.hersenstichting.nl kijken hoe alsnog een gift gedaan kan worden. Mensen die volgend jaar ook mee willen helpen met collecteren kunnen ook op de site kijken. Men kan zich aanmelden als collectant en/of als organisator voor een wijk/plaats.


Eendracht verkoopt worst voor instrumenten

HAARLO - De leden van muziek vereniging de Eendracht Haarlo gaan in de week van maandag 27 maart tot en met zaterdag 1 april weer op pad om droge worsten te verkopen in Borculo, Geesteren, Gelselaar en Haarlo. De opbrengst komt geheel ten goede aan aanschaf van instrumenten en kleding voor de jeugd leden.


Welke club wil je en kun je zijn over vijf jaar?

BERKELLAND - De gezellige club, de Olympische club, de service club, de maatschappelijke club of toch de mix club? Voorbeelden van verschillende clubculturen die gisteravond op het eerste voorzittersoverleg van de Sport Federatie Berkelland in de kantine van FC Eibergen voor het voetlicht kwamen.

Zo'n 35 bestuurders van Berkellandse sportverenigingen kregen maandag 13 maart inzicht in de keuzes die men als bestuurder moet maken om de club zo goed mogelijk aan te passen aan de veranderende maatschappij en omgeving. De inleiding werd gegeven door Jan Minkhorst, adviseur clubkaderontwikkeling bij NOC*NSF. Een van de belangrijkste vragen waar een club antwoord op moet krijgen is: wie zijn je leden en wat willen zij? Uit de zaal kwamen al verschillende ideeën om dit op te pakken, zoals het instellen van een jeugdraad, het voeren van gesprekken met een ledendelegatie of het versturen van een enquête. Met deze kennis kan de club de aandacht meer naar buiten richten en in contact komen met betrokkenen (bezoekers, sponsoren) en vervolgens met mensen en organisaties in de buurt.

Bestuurders werden uitgedaagd om na te denken over het openstellen van de club zonder daarbij de identiteit van de club aan te tasten. Het draait steeds om de relatie tussen de kernbegrippen (nieuw) aanbod, kader en accommodatie. Belangrijk is om uit te gaan van de sterke kanten van de club. Dus geen keuzes maken die niet bij de club passen of die lastig zijn uit te voeren.

Telkens op dit soort avonden blijkt dat er al veel kennis en ervaring is binnen de clubs. Bestuurders kunnen veel van elkaar leren. Voor de SFB was dit de eerste keer dat clubvoorzitters op een interactieve en informele wijze met elkaar van gedachten kunnen wisselen over een belangrijk thema als de sportvereniging in een veranderende omgeving. De eerste ervaringen waren zeer positief. Een volgende avond is het voorjaarsoverleg op maandag 29 mei.


Maak kennis met bieb Oost-Achterhoek

OOST-ACHTERHOEK - Voor iedereen die kennis wil maken met de Bibliotheek Oost-Achterhoek, dit is de kans. Van 15 maart tot en met 15 april kan men zich opgeven voor Gratis Bieb. Via gratis Bieb is men drie maanden lang gratis en vrijblijvend lid van de bibliotheek.

Via het lidmaatschap van de Bibliotheek Oost-Achterhoek heeft men toegang tot de uitgebreide boekencollectie, duizenden e-books, online cursussen en andere activiteiten in de bibliotheek. Leer bijvoorbeeld een nieuwe taal, lees over time management, doe inspiratie op voor de volgende vakantie of ga aan de slag met gezonde voeding.
Drie maanden lang, geheel vrijblijvend, onbeperkt genieten van boeken, cursussen en andere leuke activiteiten in de Bibliotheek. Deelnemen aan Gratis BIEB kan via www.gratisbieb.nl.