Leerlingen van De Barchschole met hun saxofoons. Foto: Erika Klein Kranenbarg
Leerlingen van De Barchschole met hun saxofoons. Foto: Erika Klein Kranenbarg Foto:

Verfrissende muzikale avond Crescendo Barchem

BARCHEM – De sportzaal van dorpshuis 't Onderschoer werd afgelopen weekend omgetoverd was tot een sfeervol ingerichte muziekzaal. Een ongedwongen losse sfeer. Een niet verwachtte grote publieke belangstelling. Maar bovenal een muzikaal festijn voor jong en oud. Muziekvereniging Crescendo Barchem hield voor het eerst in haar nieuwe bezetting zaterdag 1 april een muzikale avond in samenwerking met leerlingen van groep zes en zeven van De Barchschole. En dat pakte fantastisch uit.

Door Jan Hendriksen

Crescendo had in aanloop naar de muziekavond een muzikaal project opgezet samen met de Barchschole, waarbij de jeugd van groep zes en zeven een muziekinstrument hebben mogen uitkiezen. De kinderen hadden in december vier demonstraties gehad van vier verschillende vakleerkrachten. Melissa Vos als zangdocent, Robin Messing als slagwerkdocent, Henk Vruggink als trompet- en trombone docent en Stanley Medema als saxofoon docent. Daarna mochten de kinderen een instrument kiezen en zo werden de kinderen bij de verschillende docenten ondergebracht. Allen hebben een keer in de week van januari tot april een uur les gehad. Zaterdagavond stonden de 26 kinderen met hun instrumenten op het podium in de spotlights. Ze waren allemaal zeer enthousiast en hadden in tien weken tijd al heel wat geleerd. "We hopen dat er kinderen zijn die het zo leuk vinden dat ze er mee door willen gaan. En daar lijkt het goed op. Het Fonds 1819 heeft een financiële bijdrage gedaan, zodat wij dit project hebben kunnen organiseren", zo liet bestuurslid Ageeth Klein Geltink van Crescendo zaterdagavond na afloop weten.
Crescendo speelt tegenwoordig onder leiding van haar muzikale leider Willem Jan Jolink leuke populaire muziek die gemakkelijk in het gehoor ligt en herkenbaar is zo was zaterdagavond te horen. Ook trad het saxofoonkwartet (Stanley Medema, Wilma Oplaat, Erna Griemelink, en Ageeth Klein Geltink) op met The Pink Panther en met het nummer Happy. De Barchemse band Hertogh die zaterdagavond ook voor het eerst na het officiële gedeelte optrad speelde ook nog in samenwerking met wat Crescendo leden. Carly Teunissen en Marloes Warnshuis zongen tevens een aantal nummers met Hertogh. De presentatie van de muzikale avond was in handen van Tanja Abbas.